Annons

Annons

Browniemuffins toppade med Chokladmousse (Glutenfria/Vegan)

Veganska Muffinsbrownies (Glutenfria) - Evelinas Ekologiska
Nu har jag bakat dessa ljuvliga browniemuffins två dagar i rad. De blev så goda! Jag är inte vegan men jag äter en hel del vegansk mat och så tycker jag att det är roligt och spännande att variera mig när det kommer till recept på bakverk. För mig är det alltid en liten utmaning att baka utan ägg och smör men det går att få precis lika goda bakverk utan.

Annons

Browniemuffins, 5 st
1 Chiaägg (1 msk Chiafrön + 3 msk Vatten)
1/2 dl Teffmjöl
1 1/2 dl Mandelmjöl
1 dl Kokossocker
40 g Choklad 70% (fint hackad eller mixad i hushållsassistent)
1/2 tsk Bakpulver
1 nypa Havssalt
1 krm Äkta Vaniljpuver
1 1/2 msk Kakao
40 g Kokosolja (ca 1/2 dl smält Kokosolja)
1 msk Kokosmjölk

Annons

Gör så här:
Börja med att blanda till chiaägget. Rör ihop chiafrön och vatten i en liten skål. Låt stå och tjockna till medan du förbereder de andra ingredienserna, rör om då och då. Hacka chokladen fint och häll ned i en bunke. Blanda i resten av de torra ingredienserna och rör noga. Smält kokosoljan och rör ned den i bunken tillsammans med chiägget och kokosmjölk.
Smörj 5 stycken muffinsformar med kokosolja och pytsa över smeten. Platta till dem litegrann ovanpå. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10 min. Låt dem svalna av innan du tar dem ur fomarna. Gör moussen under tiden!

Chokladmoussetopping:
Chokladmoussen gjorde jag genom att mixa samman 1 Avokado med det feta lagret Kokosmjölk från 1 burk + lite av det vattniga (jag använde bisfenol A fri Kokosmjölk från Kungmarkatta), sedan smakade jag av med Agavesirap, Kakao och en liten skvätt pressad Citron. Så mitt tips är att mixa samman avokado och kokosmjölk först och sedan smaka av med resterande ingredienser tills moussen får den sötma, syra och kakaohalt som du gillar allra bäst! Jag toppade mina muffins med Flingsalt och torkade Vresrosblad också.

När jag lagt på moussen så ställde jag in mina browniemuffins i kylskåpet ett tag (då de skulle ätas senare under dagen). Det visade sig vara ett riktigt bra drag för då blev de extra saftiga och goda. Tips!

Veganska Chokladmuffins / Browniemuffins - Evelinas Ekologiska


6 kommentarer

Annons


Laddar