Annons

Annons


Cashewbollar med kardemumma och apelsin!

Frukt- och nötbollar går ju att variera i massor, både med olika nötter och med olika smaksättningar. Jag är helt inne på kardemumma nu och förutom att göra kardemummabollar så strör jag kardemumma på gröten och har gärna lite i kaffet också, så gott!
Receptet på de här cashewbollarna är enkelt och de passar så bra till en mugg te och gärna några apelsinklyftor till också

Annons

Cashewbollar med kardemumma och apelsin - Evelinas Ekologiska

Cashew- & dadelbollar med kardemumma och apelsin (15 stycken)
2 + 1/2 deciliter Cashewnötter
6 stycken små färska Dadlar
1 msk Kokosolja
1 nypa Flingsalt
1/4 tsk Äkta vaniljpulver
1/2 tsk malen Kardemumma
Rivet apelsinskal från 1/2 liten apelsin (bara det yttersta)

Gör såhär:
Kärna ur dadlarna och mixa samman med 2 deciliter cashewnötter, kokosolja, flingsalt, vanilj, kardemumma och apelsinskal. Mixa samman. Häll mot slutet i resten av cashewnötterna (1/2 deciliter) och mixa lite till. Då blir det härligt crunch i cashewbollarna.
Smaka av med mer apelsinskal eller kardemumma.
Rulla 15 stycken bollar och toppa med lite rivet apelsinskal och lite flingsalt. Sätt sedan in dem i kylskåpet en stund så att de får stelna till sig.

Läs mer:
Mandeltryfflar

Chokladtryfflar med nyponpulver

Rönnbärstryfflar

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA



Laddar