Annons

Annons

Choklad med jordnötssmör, jordgubbar & kokos

Har du tänkt göra något hemmagjort godis till påsk? I så fall kan jag rekommendera denna enkla och goda choklad med jordnötsswirl, kokos och frystorkade jordgubbar! Det här är perfekt godis om du vill ha något som inte är alltför sött och toppingen går såklart att variera i massor.

Annons

Choklad med jordnötsswirl - Evelinas Ekologiska

Mörk choklad med jordnötsswirl
100 g 70% Choklad
1/4 deciliter Jordnötssmör (osötat/creamy)

Kokos
Frystorkade jordgubbar
Bipollen
Havssalt

Gör så här:
Smält chokladen i en värmetålig skål i vattenbad. Värm samtidigt upp jordnötssmöret i en separat skål i vattenbad.
Häll den smälta chokladen i en bakplåtspappersklädd form (jag hade en form med cirkamått 15×20 cm). Ta en liten sked och fördela det varma jordnötssmöret i klickar ovanpå chokladen. Ta sedan en tandpetare och skapa ett mönster genom att dra tandpetaren i virvlar över chokladen. Strö sedan på valfri topping! Jag tog kokos, frystorkade jordgubbar, bipollen och lite havssalt.
Sätt in formen i kylskåpet eller frysen tills chokladen stelnat. Skär upp i bitar och förvara sedan chokladen i kylskåpet.

Fler toppingförslag: Pistagenötter, chiafrön, kokoschips, bärpulver och mullbär.


Kommentera

Annons


Laddar