Annons

Annons

Frökakor med Pepparkakskryddor / Fröpepparkakor

Frökakor / Fröpepparkakor - Evelinas Ekologiska
De här kakorna påminner lite om fröknäcke fast de är söta och smakar pepparkaka. Det är min bästa beskrivning av de här goda fröpepparkakorna. De är toppengoda och passar fint till glögg, te eller kaffe Receptet tog jag fram förra året vid den här tiden och ni som följt bloggen ett tag kanske känner igen det. Det här är verkligen ett av mina favoritrecept! Hoppas ni också tycker om det det

Annons

Frökakor / Fröpepparkakor
1/2 dl Hela Linfrön
1/2 dl Solroskärnor
1/2 dl skalade Sesamfrön
1/2 dl Mandelmjöl
1 dl Kokossocker
1 msk Fiberhusk
2 tsk Kanel
1/2 tsk malen Nejlika
1 tsk torkad malen Ingefära
1 msk Kokosolja
2 1/2 dl hett Vatten

Annons

Sätt ugnen på 150 grader och blanda de torra ingredienserna i en bunke. Koka upp vatten i en kastrull och rör ned det tillsammans med kokosoljan i bunken med torra ingredienser. Rör samman till en jämn smet och pytsa sedan över smeten på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut smeten med hjälp av en slickepott. Om smeten är svår att bre ut så går det också bra att trycka ut den med händerna. Doppa händerna i kallt vatten då och då så fastnar ej smeten på händerna.

Grädda först ena sidan av fröpepparkakorna i ca 20 min. Ta sedan ut plåten och låt den svalna i några minuter. Skär därefter rutor med hjälp av en kniv i den storlek du vill ha kakorna. Vänd därefter över fröpepparkakorna en och en så att de kan gräddas på andra sidan. Grädda i ca 15-20 min till. Håll koll så att kakorna inte övergräddas, tiden kan variera något från ugn till ugn. Låt kakorna gärna torka till sig i ugnen på eftervärme med ugnsluckan på glänt. Låt svalna helt innan servering.
Servera dem precis som de är eller kanske tillsammans med ostar och glögg.

Vill du ha nötfria kakor så går det bra att byta ut mandelmjölet mot blandade frön.


5 kommentarer

Annons


Laddar