Annons

Annons

Glutenfria Chokladmuffins!

Glutenfria Chokladmuffins

För någon dag sedan skrev jag ju att jag bakat chokladmuffins. De fick högsta betyg av min familj (!) så därför känns det extra kul att dela med mig av receptet här. Fler recept: Glutenfria Bakverk

Glutenfria Chokladmuffins
Ugn 175 grader
1 dl Mandelmjöl
1/2 dl Kakao
2 msk Kokosmjöl
1 dl Kokossocker
1 tsk Bakpulver
1/4 tsk Äkta Vaniljpulver
Någon nypa havssalt (efter smak)
75 g Smör
1 dl Havremjölk (eller annan valfri mjölk)
2 st Ägg

Annons

Börja med att röra ihop de torra ingredienserna i en bunke. Smält sedan smöret och häll i bunken tillsammans med mjölken. Knäck därefter i äggen och vispa samman smeten tills den är jämn och fin i konsistensen.
Häll upp smeten i muffinsformar (jag tog 5 stycken något större muffinsformar som jag fyllde till hälften med smet). Sedan gräddades de i ca 15 min. Använder du fler och mindre formar så tänk på att gräddningstiden blir kortare. Låt de sedan svalna innan servering.

Jag tycker att dessa muffins får perfekt sötma och lagom mycket chokladsmak. Sedan är det enligt mig viktigt med en gnutta sälta som bryter av mot det söta. Jag använde nog ca 1/4 tsk flingsalt men i receptet skriver jag en nypa då det är så olika hur mycket sälta man gillar.
Muffinsarna toppade jag sedan med Åkerbär, Lavendel, Kryddtagetes, Mynta och Röda & Svarta Vinbär. Det passar säkerligen finfint med en klick grädde till också!


4 kommentarer

Annons


Laddar