Annons

Annons

Glutenfria Frallor – Rödbeta + Lingon

Glutenfria Rödbetsfrallor - Evelinas Ekologiska

Glutenfria saftiga, frallor som får en fin rosa färg! Det här är frukost som gör mig riktigt glad Kalljästa frallor är en favorit hos mig då degen får jäsa i kylen över natten, väldigt lämpligt.

Glutenfria Frallor med Lingon & Rödbeta, 12 st
6,5 dl Valfri mjölk
1/3 pkt Jäst
1 dl Lingon
1 skalad Rödbeta (ca 70 g)
1 dl Solroskärnor
ca 8 st torkade Dadlar (fint hackade)
1/2 dl Linfrön
1 tsk Havssalt
1 msk Fiberhusk
6 dl Bovetemjöl

Annons

Gör så här:
Smula jästen i en bunke och blanda med havremjölken. Riv rödbetan fint på ett rivjärn och blanda ned i jästspadet tillsammans med lingonen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ned dem i jästspadet. När degen är blandad så är det bara att sätta plastfolie eller bees wrap över bunken. Sätt sedan in bunken i kylskåpet och låt degen jäsa i kylen över natten.
Klicka ut 12 st frallor på en plåt med bakplåtspapper, använd händerna eller en sked. Ta sedan fram en skål med kallt vatten. Doppa händerna i vattnet och forma frallorna. Vattnet gör så att degen inte fastnar på händerna och det går lätt att forma frallorna.
Strö lite sesamfrön eller andra valfria frön på varje fralla och låt dem sedan jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda frallorna mitt i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Låt svalna av innan servering.

Bre frallorna med smör, kokosolja eller nötsmör och toppa exempelvis med avokado, fint hyvlade morötter, lite chili och örtsalt.


1 kommentar

Annons


Laddar