Annons

Annons

Godisremmar – Röda Vinbär

Vinbärsremmar
Ni som läst bloggen innan jag flyttade hit till Femina vet säkert att jag tycker om att göra olika bärläder och fruktläder (eller remmar som jag säger). Tidigare har jag bland annat gjort remmar med smaker som Blåbär, Päron & Lakrits, Rönnbär & Nypon och Lingon. Remmar med Röda Vinbär är en favorit då de blir sådär syrliga och goda! Ni kommer alltså att få se fler recept på godisremmar framöver och jag har tänkt göra nya varianter på de smaker jag nämnde innan, så håll utkik. För det är egentligen ganska enkelt att göra godisremmar, det som tar tid är timmarna inne i ugnen.

Annons

Vinbärsremmar
Vinbärsremmarna i bilden gjorde jag genom att mäta upp cirka 6 deciliter Röda Vinbär (i klasar). Sedan hällde jag över dem i en kastrull tillsammans med en liten skvätt vatten och lät dem sjuda en kort stund. Därefter tog jag fram en sil, sked och en bunke och passerade vinbären genom silen. När jag passerat dem noggrant så skrapade jag även med skeden på undersidan av silen för att få med allt ned i bunken.
Smeten sötade jag sedan med ungefär 1/2 deciliter Agavesirap och tillsatte 1 tsk Chiafrön som bindemedel. Till sist tog jag fram en plåt med bakplåtspapper och bredde ut smeten från mitten av bakplåtspappret och utåt. Smeten räcker inte ut i kanterna så tänk på att inte bre ut alltför tunt, då kan remmarna bli hårda i kanterna.

Remmarna fick torka i ugnen på ca 55-60 grader i några timmar. Tiden kan variera så känn efter då och då (det kan ta upp till 8 timmar innan det är klart). De stadgar också till sig mer när de svalnat. Klipp sedan remmar eller bitar med en sax och förvara mörkt och svalt i en burk. Om remmarna känns lite klibbiga så går det fint att pudra ett tunt lager med potatismjöl över dem.

Syrligt och segt godis när det är som bäst


9 kommentarer

Annons


Laddar