Annons

Annons

Granola med pepparkakskryddor och tranbär!

Här kommer ett recept på granola och frukosttips! Idag gjorde jag en granola med pepparkakskryddor, russin och torkade tranbär.
Jag äter den gärna tillsammans med yoghurt, skivat äpple, hallon och lite honung. Ett annat tips är att göra en krämig blåbärssmoothie i en skål och toppa med granola. Så gott!
Den här granolan blir inte sådär hiskeligt söt och får en härligt kryddig touch. Då den innehåller mycket solroskärnor och pumpakärnor blir den extra crunchig ♥

Annons

Granola med pepparkakskryddor, tranbär och russin - Evelinas Ekologiska

Granola med pepparkakskryddor
5 1/2 deciliter Havregryn
2 deciliter Solroskärnor
2 deciliter Pumpakärnor
2 tsk Kanel
1 1/2 tsk Ingefära
1 tsk Kryddnejlika
1/4 tsk Äkta Vaniljpulver
1 nypa Havssalt
3/4 deciliter vatten
2 msk Kokosolja
3 msk Agavesirap eller flytande honung

Annons

1-2 deciliter Mandlar (kan uteslutas eller bytas mot andra nötter)
1 deciliter Russin
1 deciliter torkade Tranbär (eller russin)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havregryn, solroskärnor, pumpakärnor, pepparkakskryddor, vanilj och havssalt i en bunke. Smält kokosoljan tillsammans med vattnet i en kastrull på låg värme och blanda därefter i agavesirapen/honungen. Rör sedan ned blandningen i bunken med de torra ingredienserna.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och häll över granolablandningen. Sätt in granolan i ugnen och öppna ugnsluckan ungefär var femte minut och rör om noga. Efter ca 15-20 minuter är granolan färdig! Men håll lite extra koll i ugnen då den kan bli färdig tidigare.
Rör sedan i mandlar, russin och torkade tranbär. Låt granolan svalna helt innan den hälls upp i en burk med lock.

Läs mer:

Städa miljösnällt till jul

Miljövänligt julfirande – 8 tips

Saffransgranola

Dadelbollar doppade i mörk choklad

–  Glutenfria pepparkaksmuffins

Evelinas Ekologiska finns även härInstagram (@evelinasekologiska), Bloglovin, Facebook & Pinterest


2 kommentarer

Annons


Laddar