Annons

Annons


Gurknudlar med rödbetsröra, mynta och mango!

Den här superfräscha salladen passar fint att servera till maten eller som en lätt lunch. Gurka, mango, mynta, rödbeta och pistagenötter smakar så himla bra ihop!
Längst ned länkar jag till fler vegetariska och veganska recept ♥

Annons

Gurknudlar med rödbetsröra, mango och mynta - Evelinas Ekologiska

Rödbetsröra
1 Liten rödbeta
1 frp på 380g med Stora vita bönor
1/2 Vitlöksklyfta
1-2 msk Vatten
1 msk Olivolja
1/2 Liten Citron (saften)
Örtsalt

Gör så här:
Skala och hacka rödbetan. Skölj bönorna och mixa samman med resterande ingredienser. Smaka av med örtsalt.

1/2 – 1 hel Gurka
1 liten näve Myntablad
1 Mango eller 1/2 paket frysta mangobitar
1 näve Ruccola
1 näve Naturella pistagenötter
1 Polkabeta eller 1 morot
Tamarisoja
Citron

Gör så här:
Skär mangon i bitar eller tina frysta mangobitar. Gör gurknudlar med en grönsakssvarv eller strimla tunna skivor med en skalare eller osthyvel. Låt nudlarna rinna av lite grann i ett durkslag. Hyvla polkabetor eller morot tunt och hacka pistagenötter. Toppa med ruccola, mynta och de hackade pistagenötterna. Servera tamarisoja, citron och rödbetsröra till.

Läs mer:

8 enkla vegetariska recept

Dippa grönsaker i supergod bönröra

Rödbetsburgare

Portabelloburgare

Sötpotatispizza

Glutenfri halloumipaj

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA



Laddar