Annons

Annons

HAVREKAKOR MED KOKOS

Här kommer ett recept på glutenfria havrekakor med kokos och russin! Kakor som är enkla att svänga ihop och som passar perfekt till en kopp kaffe ute i solen

Oat & Coconut Cookies / Havre- & Kokoskakor - Evelinas Ekologiska

Havrekakor (20 stycken)
100 g rumstempererat Smör
1 rumstempererat Ägg
1/2 deciliter Kokossocker (0,2 Cup)
1/2 deciliter Rårörsocker (0,2 Cup)
3 deciliter Havremjöl (1,2 Cup)
1 1/2 deciliter Riven Kokos (0,5 Cup)
1 tsk Bakpulver
1/4 tsk Äkta Vaniljpulver
3/4 deciliter Russin (0,3 Cup)
1 msk flytande Honung

Annons

Gör så här:
Vispa samman ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna för sig, rör sedan i russin, smör, honung samt ägg- och sockerblandningen.
Forma sedan bollar av smeten (fukta händerna med lite kallt vatten så går det enkelt att forma kakorna) på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Grädda kakorna i mitten av ugnen på 200 grader (392° F) i cirka 8-10 minuter. Låt dem svalna helt innan de flyttas från bakplåtspappret. För att få kakorna att svalna snabbare går det att försiktigt lyfta över bakplåtspappret från plåten till ett galler.

Fler recept:
Raw Cheesecake
Enkla Muffinsbakelser
Glutenfri Chokladkaka


5 kommentarer

Annons


Laddar