Annons

Annons


Jordnötsfudge toppad med hallonchiasylt

Här kommer ett enkelt recept på supergott och nyttigt godis! Jag har fyllt en burk i frysen med dessa små godingar. Perfekt att ta fram när man snabbt vill ha något gott! Jordnötsfudge toppad med hallonchiasylt är bland det godaste jag vet just nu.
Inspirationen till den goda jordnötsfudgen hittade jag hos duktiga Mitra på Nutriholist. Se fler recept på snacks, remmar och raw food-bollar längst ned ♥

Annons

Jordnötsfudge - Evelinas Ekologiska

Jordnötsfudge med chiasylt (ca 12 bitar)
1 rågad deciliter Jordnötssmör
4 msk Kokosolja
ca 3 msk Lönnsirap
1 nypa Flingsalt eller Himalayasalt

Gör så här:
Smält kokosoljan på låg värme i en värmetålig skål i vattenbad. Rör sedan i jordnötssmöret, saltet och lönnsirapen. Rör tills allt blandats samman. Smaka av med mer lönnsirap eller salt.
Sätt ut cirka 12 stycken småbrödsformar på en bricka. Häll över jordnötsblandningen i formarna med hjälp av en sked. Sätt sedan in brickan med formarna i frysen tills de stelnat. Gör under tiden chiasylten.

Tips! Jag använder ekologiskt och osötat jordnötssmör från antingen Garant eller Green choice och lönnsirap från Urtekram.
Det går bra att ta agavesirap istället för lönnsirap, tänk bara på att det behövs mindre mängd agavesirap.

Hallonchiasylt
225 g frysta Hallon
2 msk Chiafrön (jag använde vita chiafrön)
1-2 msk Lönnsirap
1/4 tsk Äkta Vaniljpulver

Gör så här:
Det här receptet blir en lite större sats med sylt så till fudgen behövs knappt hälften. Men det bästa då är ju att det blir sylt över till annat gott.
Häll de frysta hallonen i en kastrull och tina dem på låg värme. Rör sedan i chiafrön, lönnsirap och vaniljpulver. Smaka av och blanda i mer lönnsirap lite beroende på hur söt sylt du vill ha. Sätt kastrullen åt sidan och låt sylten svalna. Rör om då och då.
Ta fram brickan med formarna och toppa jordnötsfudgen med lite hallonchiasylt. Sätt in brickan i frysen en stund tills sylten stelnat till sig. Avlägsna sedan formarna och förvara fudgen i en burk i frysen.
Låt gärna jordnötsfudgen tina till sig en kort stund på ett fat innan de ska ätas.

Läs mer:

Raw hallonboll

Mandeltryfflar

Cashewbollar med kardemumma & apelsin

Rostade cashewnötter med gurkmeja & chili

Hallon- och jordgubbsremmar

– Syrliga lingonremmar

– Nektarinremmar

LÄS OCKSÅ


5 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA



Laddar