Annons

Annons

Krämig Chokladglass

Chokladglass får jag liksom inte nog av, det är ju så grymt gott! Cashewnötssmör gör att glassen blir sådär ljuvligt krämig och lite seg i konsistensen och dadlarna ger en kolaaktig smak! Se receptet här nedan

Annons

Chokladglass på Cashewnötssmör & Dadlar - Evelinas Ekologiska

Chokladglass
180 g Cashewnötssmör
ca 15 st torkade, mjuka Dadlar
3 deciliter Mandelmjölk (1,2 Cup)
2 deciliter Kokosmjölk (0,8 Cup)
4 msk Kakao
1/4 tsk Äkta vaniljpulver

Gör så här:
Häll ingredienserna i en hushållsassistent eller blender. Mixa i några minuter tills smeten är helt jämn. Smaka av och blanda i mer kakao om du vill ha en kraftigare chokladsmak.
Häll glassmeten i en form och sätt in i frysen. Ta fram glassen några minuter innan servering så går det enkelt att skopa upp den med en sked.
Tips! Torkade, mjuka ekologiska dadlar brukar finnas på Ica eller Coop.

Topping:
Smält Choklad
Pistagenötter
Havssalt

Fler recept:
Vattenmelonglass med Chiafrön
Isglass med Ingefära & Citron
Cashew- & Matchaglass med Choklad & Mangoströssel


14 kommentarer

Annons


Laddar