Annons

Annons

MOROTSKNÄCKE + RÖDBETSRÖRA

Morotsknäcke & Rödbetsröra - Evelinas Ekologiska
Att blanda grönsaker i bröd och bakverk brukar alltid bli en hit tycker jag! Speciellt morot och rödbeta som ger extra god smak och dessutom fin färg. Morotsknäcket passar fantastiskt bra som snacks och jag gjorde en rödbetsröra till som jag dippade knäcket i.

Annons

Morotsknäcke
1 Morot (skalad och hackad i bitar, ca 70 g)
1 1/2 dl Solroskärnor
1 dl skalade Sesamfrön
1/2 dl Majsmjöl
1 msk Fiberhusk
1 tsk Örtsalt (eller havssalt)
1 tsk Kummin (kan uteslutas)
1 msk Olivolja
2 dl kokande Vatten

Gör så här:
Rör samman de torra ingredienserna. Skala och hacka moroten i bitar. Lägg de torra ingredienserna och morotsbitarna i en hushållsassistent och mixa samman. Koka upp vattnet och häll i hushållsassistenten tillsammans med olivolja. Sätt i gång hushållsassistenten igen och mixa till en jämn smet.
Ta fram en plåt och bakplåtspapper. Stryk ut lite olivolja över bakplåtspappret och pytsa över knäckesmeten. Tryck ut smeten med hjälp av händerna, doppa dem i lite kallt vatten då och då så fastnar inte smeten i händerna.
Grädda morotsknäcket i mitten av ugnen på 150 grader. Grädda först ena sidan i cirka 25-30 minuter, ta ut plåten och låt den stå i några minuter. Dela knäcket i bitar med en kniv och vänd sedan försiktigt på dem. När alla knäcken är vända så är det dags att grädda andra sidan i cirka 20-25 minuter. Håll koll då och då så att de inte bränns vid. Om knäcket känns mjukt så kan det torka på eftervärme med ugnsluckan på glänt.

Rödbetsröra
Skölj en förpackning färdigkokta kikärtor (ca 390 g) och mixa samman med 1 liten rödbeta, en skvätt pressad citron, lite olivolja, en skvätt havregrädde, havssalt, svartpeppar och timjan. Mixa till en jämn konsistens.


6 kommentarer

Annons


Laddar