Annons

Annons


Morotsmuffins med saffransfrosting

Här kommer ett recept på supergoda, glutenfria morotsmuffins med saffransfrosting! Saftiga, kryddiga muffins och en krämig frosting med mycket smak av saffran. En helt ljuvlig kombination tycker jag!
Nu när det ligger ett tjockt lager snö på marken börjar jag minsann bli sugen på att baka mer juliga bakverk Är det fler som känner lika?

Annons

Glutenfri Morotsmuffin med Saffransfrosting - Evelinas Ekologiska

Morotsmuffins (8 st)
2 Ägg
3/4 deciliter Rårörsocker
1/2 deciliter smält Kokosolja (utan smak)
4 deciliter Mandelmjöl
1/2 tsk Kanel
1/2 tsk Kardemumma
1 tsk Bakpulver
1 Nypa Flingsalt
1/4 tsk Vanilj
Rivet skal från 1/2 Apelsin (bara det yttersta)
1 1/2 deciliter finrivna morötter

Frosting
300 g Färskost
ca 1-2 msk Agavesirap eller 1/2 – 3/4 deciliter Florsocker
ca 1-2 msk Citronsaft
0,5 g Saffran

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa samman ägg och rårörsocker.
3. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
4. Riv morötterna och smält kokosoljan.
5. Vänd ned de torra ingredienserna, de rivna morötterna och kokosoljan i äggblandningen.
6. Smörj 8 st muffinsformar med lite smält kokosolja. Fördela sedan smeten i formarna med hjälp av en sked. Platta till dem lite med hjälp av skeden. Grädda dem sedan i cirka 20 minuter. Gör under tiden glasyren.
7. Blanda samman färskost, agavesirap eller florsocker, saffran och pressad citron. Smaka av med mer agavesirap/florsocker och citron tills frostingeb är så söt eller syrlig som du vill ha den.
8. Toppa varje muffin med frosting och strö förslagsvis på lite hackad mandel eller mandelspån. Ett annat tips är att strö på några lingon (supergott).

Fler recept:

Glutenfria saffransmuffins

Glutenfria saffransfrallor

Saffransgranola

Varm saffransdryck

LÄS OCKSÅ


6 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA



Laddar