Nu i höst har jag då och då gjort stora omgångar med pumpapuré och fyllt upp flera glasburkar som förvarats i kylskåpet. Inom några dagar har purén bland annat använts upp i pumpapasta, soppor och bakverk. Och det som inte används upp fryser jag in. Så om du har färdiggjord pumpapuré i kylskåpet är det perfekt att göra pumpapizza. Pizzabottnen innehåller också kikärtsmjöl och mandelmjöl vilket gör pizzan extra mättande. Se receptet här nedan!
Det här receptet är mitt bidrag till Månadens Gröna ♥ Läs mer om Månadens Gröna hos Annelie (Blomster & Bakverk) som är månadens värd.
Pumpapizza (5 stycken småpizzor)
2 1/2 deciliter Pumpapuré
2 deciliter Mandelmjöl
1 deciliter Kikärtsmjöl
2 tsk Fiberhusk
1-2 krm Gurkmeja
1/4 tsk Havssalt
1 msk Olivolja
1 Äggvita
Topping:
Pesto
Tomat
Rödlök
Fetaost
Morot (jag hade gul morot)
Ruccola
Gör så här:
Rör samman de torra ingredienserna och blanda sedan i pumpapuré och olivolja. Vispa äggvitan till ett hårt skum och rör ned i smeten. Låt smeten stå och svälla i 10 minuter.
Bred ut 5 st små pizzabottnar med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Förgrädda sedan bottnarna på 175 grader i ca 15 minuter på ena sidan. Vänd dem sedan försiktigt med en stekspade och grädda dem i ca 5 minuter på andra sidan.
Bred på pesto och strö på hyvlad morot, skivade tomater och rödlök. Smula över fetaost, strö på svartpeppar och ringla över lite olivolja. Grädda sedan pizzorna i ca 10-15 minuter. Toppa pizzorna med ruccola innan servering.
Fler recept:
– Kikärtspizza
– Sötpotatispizza
– Enkel linssoppa
– Tomatsoppa med kikärtspasta
Evelinas Ekologiska finns även här: Instagram (@evelinasekologiska), Bloglovin, Facebook & Pinterest