Annons

Annons

Recept: BROCCOLIPIZZA (Glutenfri/Vegetarisk)

Jag älskar hembakad pizza och tycker att det är riktigt roligt att testa nya pizzavarianter. En av mina favoritpizzor är den här glutenfria kikärtspizzan (som blir klar på 30 minuter, se receptet via länken).
Den här pizzan som har en botten på en bas av broccoli blir lite som en blandning mellan pizza och paj, den blir riktigt mättande och god. Se receptet på pizzan här nedan Hoppas ni gillar det lika mycket som jag!

Annons

Broccolipizza - Evelinas Ekologiska

Glutenfri Broccolipizza – 3 små pizzor
ca 250 g Broccoli
3/4 deciliter Fullkornsris-mjöl (0,3 Cup)
1 deciliter riven Parmesanost (0,4 Cup)
2 st Ägg
1/4 tsk Havssalt

Annons

Gör så här:
Hacka broccolin i bitar och mixa sedan hastigt i hushållsassistent till ett ”broccoliris”. Riv parmesanost på finaste sidan av rivjärnet och blanda samman med broccolin, rismjölet, saltet och äggen.
Ta fram plåt och bakplåtspapper. Klicka ut pizzadegen i tre högar på bakplåtspappret, platta till dem och forma dem runda med händerna. Grädda sedan bottnarna i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 10-15 minuter.
Toppa pizzabottnarna med exempelvis tomatsås (se recept nedan), grönsaker (paprika, morot, chili), riven ost, färsk oregano, svartpeppar och rödlök. Grädda sedan pizzorna på 200 grader i ca 15-20 minuter eller tills de är färdiga.

Tomatsås: 3 msk tomatpuré, 1 1/2 tsk honung, 1 vitlöksklyfta (pressad) och salt, peppar & oregano efter smak

Evelinas Ekologiska finns även härInstagram (@evelinasekologiska), Bloglovin, Facebook & Pinterest


2 kommentarer

Annons


Laddar