Annons

Annons

Recept: KÖRSBÄRSGLASS (Fri från mejeriprodukter/raffinerat socker)

Här kommer ett recept på ljuvligt god och krämig körsbärsglass som är vegansk och fri från raffinerat socker.
Åh, jag har så många idéer till glassrecept just nu! För nu när det är så varmt ute så vill jag hellre fylla frysen med glass än bakverk. Jag gör allt som oftast glass fri från mejeriprodukter och istället gjord på en bas av cashewnötter och kokosmjölk. Det blir ju precis lika gott och till och med godare om ni frågar mig. Alla mina glassrecept går att se här! Receptet på körsbärsglassen hittar ni här nedan

Annons

Cherry Ice Cream (Vegan) / Körsbärsglass - Evelinas Ekologiska

Vanilj- & Kardemummaglass
100 g blötlagda Cashewnötter
1 1/2 deciliter Kokosmjölk (0,6 Cup)
1/2 deciliter Vatten (0,2 Cup)
1 1/2 – 2 msk Agavesirap (eller efter smak)
1/4 tsk Äkta Vaniljpulver
1/4 tsk Mortlade Kardemummakärnor

Annons

Gör så här: Blötlägg cashewnötterna i några timmar eller helst över natten. Häll sedan av blötläggningsvattnet och mixa samman cashewnötterna med resterande ingredienser. Mixa i några minuter i hushållsassistent eller blender tills smeten är slät. Smaka av och blanda i mer agavesirap eller kardemumma efter smak.

Körsbärspuré
ca 5 rågade deciliter (rensade och delade) Körsbär (2 Cups)
1/4 tsk Äkta Vaniljpulver
2 msk Agavesirap (eller mer efter smak)

Gör så här: Häll körsbären, agavesirapen och vaniljpulvret i en kastrull. Låt sjuda på svag värme tills körsbären är mjuka. Mixa sedan slätt till en puré. Jag passerade de mixade körsbären genom en sil för att få en helt slät puré. Om du passerar de mixade körsbären, tänk då på att skrapa noga under silen så att allt kommer med och enbart skalen finns kvar i silen.
Varva sedan vaniljglassmeten och körsbärspurén i glassformar. Jag fyllde 6 st glassformar i rostfritt stål.
Lägg gärna glassarna på ett fat en kort stund innan servering så blir de krämiga och goda!

Körsbär - Evelinas Ekologiska


2 kommentarer

Annons


Laddar