Annons

Annons

RECEPT: Pepparkaksmuffins med färskostfrosting + Glutenfri onlinekurs

Inlägget presenteras i samarbete med Vi Älskar Glutenfritt

Den här tiden på året är vi många som spenderar extra mycket tid i köket. Nu när det blir mörkt tidigt om dagarna och kylan biter i kinderna så vill man ju allra helst bara vara inomhus. Och så finns det ju så många härliga julrecept att baka nu
Här nedan kommer ett ljuvligt recept på glutenfria pepparkaksmuffins och så vill jag passa på att påminna om en onlinekurs! För ett tag sedan tipsade jag om onlinekursen Gott & Glutenfritt (läs inlägget här).
Nedan kan du läsa vad kursen innehåller och när det kommer till recepten så ska jag absolut baka chokladkladdtårtan och mandelkakan med kardemummakräm till jul.. Jisses så gott! Sedan finns det ju en helt egen julkategori i kursen med recept på glutenfria pepparkakor och glutenfria lussebullar!

Här kommer du till kursen
: Gott & Glutenfritt – Onlinekurs

Annons

Annons

DU FÅR…

● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.

● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfriagodsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.

● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.

● Du får en stor mjölguide.

● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

PRIS: Just nu! 199 kr (ordinarie pris 249 kr).

Glutenfria Pepparkaksmuffins - Evelinas Ekologiska

Glutenfria Muffins med pepparkakskryddor
(8 st)
3 deciliter Mandelmjöl (1,2 Cup)
3 msk Majsmjöl
3 msk Råris-mjöl
1 tsk Bakpulver
1 nypa Flingsalt
1/4 tsk Äkta Vaniljpulver
1 1/2 tsk Ingefära
1 1/2 tsk Kanel
1 tsk malen Kryddnejlika
2 Ägg
1 deciliter Rårörsocker (0,4 Cup)
100 g Smör
2 msk Mjölk

Annons

Gör så här:
Blanda samman mjölsorterna, bakpulver, kryddorna, vanilj och salt i en bunke. Smält sedan smöret. Vispa under tiden samman ägg och rårörsocker och häll i bunken med de torra ingredienserna. Häll i det smälta smöret och mjölken. Blanda noga och häll sedan över smeten med hjälp av en sked i formar.
Fyll muffinsformarna till hälften med smet. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader (347° F) i ca 12-15 minuter. Låt dem sedan svalna av en stund innan formarna avlägsnas.

Toppa förslagsvis med färskostfrosting och lingon eller ät dem som de är!
Färskostfrosting gör jag genom att vispa samman 50 g mjukt smör med 1 dl florsocker och 1 msk citronsaft. Sedan vispar jag i 200 g färskost och smakar av med mer citron eller sötning vid behov.


2 kommentarer

Annons


Laddar