Annons

Annons


Rödbetsburgare med saffransmajonnäs & morot- och grönkålschips!

När naturen går i en gråbrun färgskala och det blir mörkt tidigt om dagarna, då får man fixa lite extra färgstark mat istället. Det piggar verkligen upp vilken grå dag som helst att laga en hamburgare som liknar en liten färgexplosion! Lila, rött, grönt, orange och gult i en härlig blandning. Se receptet här nedan

Annons

Rödbetsburgare - Evelinas Ekologiska

Rödbetsbiffar (ca 10 stycken)
ca 450 g Rödbetor
1/2 Gul lök
1 Vitlöksklyfta (kan uteslutas)
1 Ägg
2 deciliter Havremjöl
2 tsk fiberhusk
ca 1 tsk Flingsalt
ca 1/4 tsk Svartpeppar

Gör så här:
Riv rödbetorna på finaste delen av rivjärnet, riv löken på den grövre delen och pressa vitlöksklyftan. Rör samman havremjöl och fiberhusk och blanda med de rivna rödbetorna, löken, ägg, salt och peppar. Låt smeten stå och svälla i cirka 20-30 minuter. Forma sedan biffarna och stek dem i olja på medelhög värme. Låt dem få ordentlig stekyta innan du försiktigt vänder dem.

Glutenfria Hamburgerbröd
Här hittar du receptet på de glutenfria hamburgerbröden (klicka på länken för att komma tid). Dubbla receptet för att få 8 hamburgerbröd.

Saffransmajonnäs
2 st Äggulor
1 tsk Senap
1 msk Vitvinsvinäger
0,5 g Saffran
Lite salt
2 deciliter Neutral olja
Lite Agavesirap

Gör så här: Se först till så att alla ingredienser till majonnäsen är rumstempererade. Blanda samman äggulor, senap, vitvinsvinäger, saffran och salt. Mixa sedan i oljan droppvis och smaka till sist av med en liten skvätt agavesirap.

Grönkålschips & Morotschips
Grönkål
Morot

Så här gjorde jag:
Först satte jag ugnen på 175 grader och sedan skalade jag 1 morot och hyvlade tunna morotsstrimlor med skalaren. Strimlorna blandade jag med lite olja och salt. Därefter spred jag ut dem på en plåt med bakplåtspapper (ungefär halva plåten). Sedan fick de vara i ugnen tills de börjat krusa sig lite i kanterna. Då sköljde jag lite grönkål, skar bort mittstjälken och delade grönkålen i mindre bitar. Sedan blandade jag grönkålsbitarna med lite olja och salt och spred ut dem på den andra halvan av plåten med morötterna.
Efter cirka 10-15 minuter brukar grönkålschipsen vara färdiga och då bör morotschipsen också vara klara. Det gör inget om morotschipsen är lite mjuka, de blir fortfarande supergoda.

Toppa gärna hamburgaren med rödlök, sallad och granatäppelkärnor också ♥

Evelinas Ekologiska finns även härInstagram (@evelinasekologiska), Bloglovin, Facebook & Pinterest

LÄS OCKSÅ


2 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA



Laddar