Annons

Annons


Rostade cashewnötter med gurkmeja, chili & havssalt!

Här kommer ett recept på enkelt, gott och mer hälsosamt snacks! Jag blev inspirerad att testa de här gurkmejanötterna efter att jag sett flera varianter av dem dyka på Pinterest på sistone.
Det passar ju fint med ett snacksrecept så här inför helgen också och det här är ett riktigt enkelt sådant! Här nedan ser ni mitt recept på rostade cashewnötter med gurkmeja!

Annons

Rostade cashewnötter med gurkmeja, chili och havssalt - Evelinas Ekologiska

Rostade cashewnötter med gurkmeja, chili och svartpeppar
5 deciliter Naturella Cashewnötter
2 tsk Smält Kokosolja (utan smak)
1/2 tsk Gurkmeja
ca 1/2 tsk Finmalet Havssalt
3/4 tsk Lönnsirap (kan uteslutas)
Lite chilipulver och grovmalen svartpeppar efter smak

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Häll ned cashewnötterna i bunke. Blanda samman smält kokosolja, gurkmeja, havssalt, lönnsirap, chilipulver och svartpeppar. Häll ned blandningen i bunken med cashewnötterna och rör om. Häll ut nötterna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta dem i 8-10 minuter och rör om då och då. De ska få lite färg. Tänk bara på att det kan gå rätt snabbt för dem att brännas så håll koll på dem i ugnen. Låt nötterna svalna helt och häll sedan upp dem i en skål!

Tips! Nötterna passar också jättebra till olika maträtter.

Läs mer:
Krämig linssoppa (enkelt recept)

Morgonshot med gurkmeja & hallon

Immunstärkande dryck med chili & gurkmeja

Ansiktsmask med gurkmeja

Evelinas Ekologiska finns även härInstagram (@evelinasekologiska), Bloglovin, Facebook & Pinterest

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA



Laddar