Annons

Annons

Så gör du NÄSSELCHIPS!

Det är enkelt att göra goda, tunna och krispiga chips av nässlor! I helgen fick vi ihop några liter nässlor och större delen ska vi använda till nässelsoppa men vi provade också att göra nässelchips på en del av nässlorna.

Annons
Späda Nässlor - Evelinas Ekologiksa

SPÄDA NÄSSLOR ♥

Först gäller det att skölja nässlorna noga, det följer lätt med en hel del skräp när man plockar dem. Jag brukar lägga ned dem i en stor bunke med kallt vatten där de får ligga ett litet tag. Sedan häller jag av vattnet, fyller på nytt och tömmer därefter nässlorna i ett durkslag.

Jag tycker att det går bra att hantera n

Annons

ässlorna utan handskar när de är blöta. De lite större bladen passar bäst när det vankas nässelchips. Så knipsa av de största bladen och lägg dem sedan på en bricka/skärbräda med lite papper så att vattnet får rinna av.

Blanda sedan nässelbladen med lite olivolja, örtsalt, svartpeppar, cayenne och pressad citron i en skål och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Se till så att de sprids ut jämnt över bakplåtspappret. Låt dem sedan gå i ugnen i cirka 15 minuter på 175 grader eller tills de känns krispiga. Tiden kan variera något beroende på storleken på nässelbladen. Håll koll från 5 minuter och om de inte är färdiga efter 15 minuter så är det bara att låta plåten stå i ugnen några minuter till.

Nässelchips - Evelinas Ekologiska

NÄSSELCHIPS

Jag tycker att nässelchipsen passar fint till maten. Gör en matig sallad och servera exempelvis hummus, yoghurt och nässelchips till! Mums!
Läs mer om nässlor och sådant som är viktigt att tänka på när du plockar dem (klicka på länken för att komma dit).

Evelinas Ekologiska finns även här
Instagram (@evelinasekologiska), Bloglovin, Facebook & Pinterest


9 kommentarer

Annons


Laddar