Annons

Annons

Snabba mandelkakor med kanel (krispiga utanpå och sega inuti)

Jag älskar mandlar och jag älskar smaken av kanel. Så att kombinera de smakerna och göra riktigt goda småkakor kändes som en himla bra idé! Idag är det ju kanelbullens dag också så att baka något med kanel passar ju finfint.
De här kakorna blir krispiga på utsidan och sega inuti, bästa konsistensen på småkakor tycker jag! De passar perfekt tillsammans med en kopp kaffe eller te ♥

Annons

Glutenfria småkakor med smak av kanel - Evelinas Ekologiska

Glutenfria småkakor med smak av kanel
1 deciliter Mandelmjöl (0,4 Cup)
1/2 deciliter finhackad Mandel (0,2 Cup)
1/2 deciliter Rörsocker (0,2 Cup)
1 tsk Kanel
1 nypa Flingsalt
1 Äggvita

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader (392°F). Rör samman de torra ingredienserna i en bunke och blanda sedan i äggvitan. Forma små bollar av degen (ca 9-10 stycken) och sätt ut på en plåt med bakplåtspapper. Degen blir ganska lös så det går också att klicka ut den med hjälp av en sked. Platta till kakorna och grädda dem i cirka 10-15 minuter eller tills de fått fin färg.

Recept på glutenfria, kanongoda kanelbullar hittar ni hos min syster Hanna. Och hos Diana finns ett recept på sticky buns (ser galet gott ut). Klicka på länkarna för att komma till recepten.

Fler recept med kanel:
Glutenfri ugnspannkaka med äpple & kanel
Kalljästa frallor med kanel, lingon & pumpakärnor (glutenfria)
Glutenfria muffins med pepparkakskrydda
Hemmagjord kroppsskrubb med kanel


4 kommentarer

Annons


Laddar