Annons

Annons

Ugnsbakad rotselleri + Grillgaffel från Morakniv

INLÄGGET PRESENTERAS I SAMARBETE MED MORAKNIV

Har ni ätit helbakad rotselleri förut? Det är så otroligt gott och väldigt enkelt att lyckas med. Rotsellerin passar fint att äta tillsammans med en matig sallad eller som tillbehör i en maträtt. Om du letar efter ett enkelt, vegetariskt alternativ till julbordet så är ugnsbakad rotselleri perfekt.
Då rotsellerin ska skivas så är det toppen att ha en grillgaffel som håller den på plats. Grillgaffeln från Morakniv passar såklart också toppen när kött ska skäras upp eller när julskinkan ska skivas.
Jag har tidigare skrivit om köksknivarna från Morakniv här. Det är ju faktiskt extra roligt att laga mat med riktigt bra knivar och redskap. Och så blir det såklart himla snyggt i köket när man har en serie där allt går i samma stil.

Annons

Annons

Kökskniv & Grillgaffel från Morakniv - Evelinas Ekologiska

Alla köksknivar och redskap ur serien Classic 1891 är tillverkade av noga utvalt svenskt rostfritt stål och varje enskild kniv skaftas för hand. Handtagen är tillverkade i FSC-certifierad skandinavisk björk.
Hela resan från stål till färdig kniv/redskap sker här i Sverige i Mora
Köksknivarna finns att köpa på Cervera och grillgaffeln finns i Moraknivs egna butik i Mora samt hos några mindre återförsäljare.

Helbakad Rotselleri - Evelinas Ekologiska

Ugnsbakad rotselleri
Rotselleri
Smör
Flingsalt
Mandelspån
Citron (kan uteslutas)

Gör så här:
Skala rotsellerin och gnid in den med smör. Hela rotsellerin ska packas in med ett tunt lager smör,  så enklast är det att trycka dit smöret med händerna. Lägg rotsellerin i en ugnsform och strö sedan på flingsalt. Baka rotsellerin i ugnen på 220 grader i först 10 minuter. Sänk sedan värmen till 175 grader och baka den i cirka 60 minuter.
Klicka på lite smör, strö på rivet citronskal, mer flingsalt och mandelspån mot slutet av gräddningstiden.
Om rotsellerin får mycket färg på toppen så går det bra att sänka ugnsgallret. Känn gärna efter med en potatissticka så att rotsellerin är mjuk inuti.
Skiva sedan upp den bakade rotsellerin i centimetertjocka skivor.

Tips!
Jag har inte skrivit något exakt recept då det varierar så mycket beroende på hur stor/liten rotsellerin är. Tiden i ugnen kan också variera något och rotsellerin kan behöva bakas längre om den är stor.

Läs mer:
Köksknivar från Morakniv + recept på nöt- & fröbröd + potatissoppa

Frostnypon - Evelinas Ekologiska


Kommentera

Annons


Laddar