Annons

Annons


Vegetarisk pasta med pumpa och champinjoner

En krämig pastarätt med pumpa och champinjoner sitter fint en kall höstdag ♥ Jag älskar verkligen pumpapuré och ett tips är att göra en större mängd puré när du ändå är igång. Den pumpapuré som inte används upp inom några dagar går nämligen fint att frysa in. Se receptet på pastasåsen här nedan!

Annons

Vegetarisk pasta med pumpa - Evelinas Ekologiska

Vegetarisk pasta med pumpa och champinjoner
1 Gul lök
2 st Vitlöksklyftor
4 deciliter Pumpapuré
1 deciliter Vatten
2 deciliter Vanlig grädde eller havregrädde
Rivet skal (bara det gula) från 1/2 liten Citron
1/2 msk pressad Citron
1 tärning Grönsaksbuljong
Salt & Svartpeppar

250 g Champinjoner
ca 300 g Valfri pasta (jag tog rårispasta)
Riven parmesanost eller fetaost (kan uteslutas)
Soltorkade tomater
Färsk timjan

Gör så här:
Hacka löken och vitlöken fint och fräs i olivolja i en tjockbottnad kastrull. Blanda sedan i pumpapuré, vatten, grädde, rivet citronskal, citronsaft och buljongtärningen. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citron.
Skiva sedan champinjonerna och stek dem i en stekpanna. Koka under tiden pastan.
Rör ned den kokta pastan i pumpasåsen och servera sedan stekta champinjoner, riven parmesan, soltorkade tomater och timjan till.

Läs mer:
Egen pumpapuré
Vegetarisk pastasås med soltorkade tomater
Pasta med ugnsrostade morötter och tomater

Evelinas Ekologiska finns även härInstagram (@evelinasekologiska), Bloglovin, Facebook & Pinterest

LÄS OCKSÅ


2 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA



Laddar