Annons

Annons


10 stycken Julrecept! (Bakverk, Bröd, Godis, Drycker)

Här kommer det tips på 10 stycken godsaker att äta och dricka nu i juletider!  Klicka på länkarna för att komma till recepten.

Glutenfria Saffransmuffins - Evelinas Ekologiska

Glutenfria Saffransmuffins. Flera av er läsare har hyllat dessa saftiga saffransmuffins som nästan smälter i munnen. Smakkombinationen mandel och saffran är så god tycker jag.

Annons

Glutenfria, Kalljästa Frallor med Vörtkryddor - Evelinas Ekologiska

Kalljästa Vörtfrallor (Glutenfria). Dessa frallor påminner väldigt mycket om ”vanligt” bröd. Att de dessutom är kryddade med vörtkryddor passar ju extra bra nu till jul. För den som inte vill ha vörtsmaken så går det finfint att skippa kryddorna.

Varm Saffransdryck / Saffransglögg - Evelinas Ekologiska
Varm Saffransdryck. Så ljuvligt god och så får drycken en helt fantastisk gyllene färg.

Chokladkola-Klubbor - Evelinas Ekologiska
Chokladkolaklubbor. Söta och sega kolor som enkelt och kladdfritt äts från en glasspinne. Fria från nötter, mejeriprodukter och raffinerat socker.

Mjukpepparkaka - Muffins med Lingon (Glutenfria)

Glutenfria Muffins med Pepparkakskryddor & Lingon. Mjuk pepparkaka i muffinsform, ät dem som de är eller toppa dem med en klick grädde.

Glutenfria Pepparkakor - Evelinas Ekologiska
Glutenfria Pepparkakor. De här pepparkakorna blir så goda tycker jag. Söta, krispiga och kryddiga! Degen blir mjukare än en pepparkaksdeg med vetemjöl men det går enkelt att kavla ut den med mina tips i receptet. Pudra på potatismjöl och kavla mellan två bakplåtspapper.

Hemmagjord Nyponsoppa - Evelinas Ekologiska
Nyponsoppa. Kanske inget man förknippar med julen men jag tycker att egen nyponsoppa med en klick havrefraiche, vispad grädde eller turkisk yoghurt samt en näve nötter blir ett så bra mellanmål. Så här kommer helt enkelt ett tips på ett mellanmål att äta på skogsutflykten, i pulkabacken eller dagar då det behöver fyllas på med extra energi men då det är ont om tid. Pudra på kanel på toppen, mums!

Frökakor / Fröpepparkakor - Evelinas Ekologiska
Fröpepparkakor. Pepparkaksvariant som är väldigt enkel att svänga ihop. Påminner om fröknäcke fast med pepparkakskryddor och så lite sötma från kokossocker. Passar bra till glöggen!

Glutenfria Saffransfrallor - Evelinas Ekologiska
Kalljästa Saffransfrallor (Glutenfria). Bovetefrallor med smak av saffran, mums!

Varm Choklad med Havremjölk
Varm Havrechoklad. Varm choklad på havremjölk toppad med kokosgrädde, kanel och mörk choklad. Tips! Blanda i en gnutta chili för en extra värmande choklad.

LÄS OCKSÅ


8 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar