Annons

Annons


2 Ansiktsmasker för torr & vintertrött hud

Ansiktsmasker som rengör, återfuktar och piggar upp huden! Ja, tack! Här kommer två recept på ansiktsmasker som du kan röra ihop själv hemma i köket. Längst ned skriver jag kort om några av ingredienserna och deras hudvårdande egenskaper

Annons

Ansiktsmask med Gurkmeja - Evelinas Ekologiska

Gyllengul ansiktsmask med gurkmeja
1 1/2 msk Mixade havregryn eller havremjöl
2 msk Kokande vatten
1/2 tsk Gurkmejapulver
1 tsk Honung
1 tsk Kokosmjölk (feta lagret)
Några droppar mandelolja (kan uteslutas eller bytas mot annan valfri vegetabilisk olja)

Gör så här:
Börja med att mixa havregryn och mixa dem gärna så fint som möjligt. Häll havremjölet i en skål och blanda ned det kokande vattnet. Rör om då och då. Låt stå och svalna i några minuter och rör sedan ned resterande ingredienser. Om ansiktsmasken känns för lös i konsistensen så är det bara att blanda i lite mer havremjöl och ta i mer kokosmjölk för en lösare konsistens.
Lägg ansiktsmasken på rengjort ansikte och hals. Låt sitta i ca 10-15 minuter och skölj av med varmt vatten. Smörj sedan ansiktet med en ekologisk ansiktskräm eller ansiktsolja.
Tänk på! Gurkmeja kan färga av sig och ge fläckar på textilier. Lägg en gammal handduk över axlarna eller passa på att lägga ansiktsmasken i badet.

Ansiktsmask med Spirulina - Evelinas Ekologiska
Grön ansiktsmask med spirulina
1 msk Mixade havregryn eller havremjöl
2 msk Kokande vatten
2 tsk Turkisk yoghurt
1/2 tsk Spirulinapulver
Några droppar mandelolja (kan uteslutas eller bytas mot annan valfri vegetabilisk olja)

Gör så här:
Börja med att mixa havregryn, mixa dem gärna så fint som möjligt. Häll havremjölet i en skål och blanda ned det kokande vattnet. Rör om då och då. Låt stå och svalna i några minuter och rör sedan ned resterande ingredienser. Om ansiktsmasken känns för lös i konsistensen så är det bara att blanda i lite mer havremjöl.
Lägg ansiktsmasken på rengjort ansikte och hals. Låt sitta i ca 10-15 minuter och skölj av med varmt vatten. Smörj sedan ansiktet med ekologisk ansiktskräm eller ansiktsolja. Tips! Byt ut vattnet i receptet mot rosenblomshydrolat.

Spirulina, Gurkmeja, Havremjöl = Ansiktsmask

HAVREGRYN: Återfuktande då de innehåller essentiella fettsyror. läkande, lugnande och innehåller antioxidanter. Havregrynen kan dessutom verka rengörande då de kan lösa upp och suga upp smuts från porerna.

SPIRULINA: Spirulinaalgen är en blå-grön alg, rik på antioxidanter, klorofyll, vitaminer och mineraler som gör att huden syresätts och kan då få mer lyster. Perfekt energikick till den vinterglåmiga och trötta huden. Spirulinan är också milt rengörande och uppmjukande.

GURKMEJA: Är rik på antioxidanter, har antiinflammatoriska egenskaper (bra vid acne, eksem, torr hud), lugnar huden, ger lyster och kan hjälpa till vid pigmentförändringar och jämna ut hudtonen.

YOGHURT: Mjölksyran hjälper till att återfukta huden samt har en milt exfolierande effekt.

HONUNG: Antibakteriell, djuprengörande, läkande, milt exfolierande och fuktbindande.

Fler recept och tips: Hemmagjorda Hudvårdsprodukter

LÄS OCKSÅ


10 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar