Annons

Annons


Ansiktsskrubb med florsocker & vanilj

Till ansiktet behövs en skrubb med mjukare korn. Och det är verkligen lätt som en plätt att svänga ihop en egen ansiktsskrubb hemma! Jag använder florsocker i min ansiktsskrubb och strösocker i min kroppsskrubb.
Florsockerskrubb använde vi ofta i ansiktsbehandlingarna när jag utbildade mig till ekologisk hudvårdsterapeut. Den är så skön och huden blir riktigt mjuk och fin efteråt. Sockret smälter i kontakt med vatten vilket gör att skrubben också är enkel att skölja bort.

Annons

Ansiktsskrubb - Evelinas Ekologiska

Ansiktsskrubb med florsocker
1 1/2 msk Florsocker
1 1/2 msk Mandelolja, Jojobaolja eller Aprikoskärnolja
1 nypa Äkta vaniljpulver (kan uteslutas)

Gör så här:
Blanda florsocker, vanilj och olja i en liten skål. Rengör ansiktet och applicera skrubben medan ansiktet fortfarande är fuktigt efter rengöringen. Då går det enkelt och mjukt att massera in skrubben med lätta, cirkulerande rörelser. Skölj sedan av med varmt vatten (inte för hett). Torka bort överflödig olja med en mjuk, ren handduk eller fuktade bomullspads. Klappa sedan in lite kallt vatten, hydrolat eller ansiktsvatten och smörj med en ansiktsolja och/eller ansiktskräm.

Tips! Det går enkelt att blanda i mer olja om du vill ha en mjukare skrubb eller mer florsocker för en skrubb med mer skrubbkorn.

Läs mer:
Ekologisk arganolja – 7 sätt att använda den

Slipp torr hud – Mina bästa tips

Ekologiskt smink – Mina favoriter

Ansiktsskrubb med mandelmjöl

Gör din egen ansiktsolja

Gör ditt eget läppbalsam

Evelinas Ekologiska finns även härInstagram (@evelinasekologiska), Bloglovin, Facebook & Pinterest

LÄS OCKSÅ


2 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar