Annons

Annons

Banan- & havreplättar med bär & kokosgrädde

Plättar med bär och grädde känns så mycket barndom. Jag steker ofta pannkakor men det är sällan som plättjärnet åker fram. Konstigt då det egentligen är lättare att steka plättar. Det går snabbt att grädda dem och de är enkla att vända.
Just pannkakor och plättar äter jag ofta till frukost men det passar ju också fint som en lättare lunch eller efter en krämig linssoppa eller mustig tomatsoppa.

Annons

Banan- och havreplättar - Evelinas Ekologiska

Glutenfria banan- och havreplättar (ca 20 st plättar)
2 deciliter Havremjöl
2 deciliter Valfri vegetabilisk mjölk (eller vanlig mjölk)
1 Liten banan (ca 80 g skalad)
2 st Ägg
1 tsk Bakpulver
1 nypa Salt

Annons

Gör så här:
Mixa samman ägg, banan, mjölk och salt med stavmixer. Mixa sedan hastigt i bakpulvret.
Stek plättarna i rikligt med kokosolja och låt de få färg innan de vänds. Tänk på att röra om i smeten då och då medan du gräddar plättarna, mjölet sjunker lätt till botten.
Toppa plättarna med kokosgrädde, bär, chiafrön, kokoschips och lite agavesirap eller honung. Tips! Toppa också plättarna med nötsmör och lite citronzest.

Tänk på! Använd rent havremjöl för att få helt glutenfria plättar (vid glutenintolerans).

Månadens Gröna
Det här är mitt bidrag till Månadens Gröna. Nu i april så är temat bokstaven P och Annelie (Blomster & Balverk) är månadens värd. Läs mer om Månadens Gröna på Annelies blogg: Blomster & Bakverk

Läs mer:

Glutenfria pannkakor på havremjöl

Bananpannkakor med chokladkräm

Glutenfri ugnspannkaka

Bananvåfflor


2 kommentarer

Annons


Laddar