Annons

Annons


DIY – Kroppsskrubb med doft av kokos och citrus

Det är väldigt smidigt att ha några färdiga ”kroppsskrubb-bars” i kylskåpet. Jag blandar ofta min egen kroppsskrubb då det är så enkelt och de flesta ingredienserna finns hemma i skafferiet.
Den här kroppsskrubben doftar fräscht av citrus och kokos och har en uppiggande effekt! Se receptet här nedan ♥

Annons

DIY Kroppsskrubb citrus & kokos - Evelinas Ekologiska

Hemmagjord kroppsskrubb med kokos- och citrusdoft
1 3/4 deciliter Strösocker
1 liten Citron
1/2 Apelsin
1 1/2 deciliter kallpressad Kokosolja
1 msk Havtornsolja (jag använde Weledas havtornsolja)

Gör så här:
Riv skalet från en liten citron och en halv apelsin. Blanda sedan samman med sockret i en skål. Smält kokosoljan försiktigt i vattenbad. Rör ned havtornsoljan och kokosoljan i bunken med socker och citrusskal. Blanda noga och häll upp skrubben i formar med hjälp av en sked.
Jag använde en silikonform som är till för tvåltillverkning men det går lika bra med exempelvis muffinsformar. Låt skrubben stelna i kylskåpet eller frysen. Förvara sedan dina kroppsskrubb-bars i en burk i kylskåpet.

Använd sedan kroppsskrubben efter att ha duschat varmt i någon minut. Skrubba sedan med mjuka rörelser. Både sockret och kokosoljan smälter i kontakt med det varma vattnet och skrubben blir då lite mjukare i konsistensen, på så vis blir det enkelt att fördela skrubben över hela kroppen.

Tips!
Istället för havtornsolja kan du ta annan valfri ekologiska och vegetabilisk olja. Jag använde Weledas havtornsolja för att ge extra fin färg och doft till skrubben och såklart för oljans vårdande och mjukgörande egenskaper.
Tänk på!
Använd alltid ekologiska citrusfrukter när du ska använda skalet. Om du har väldigt känslig hud kan du utesluta citrusskalen eller halvera mängden. Du kan också doftsätta skrubben med lite äkta vaniljpulver eller några droppar eterisk olja lavendel.
Duschgolvet eller badkaret kan bli lite halt av kokosoljan, så tänk på att rengöra efteråt med lite diskmedel.

Kropsskrubb - Evelinas Ekologiska

Läs mer:

Kroppsskrubb med grön lera

Ekologiskt smink

Ekologiskt schampo och balsam

Gör din egen ansiktsmask med matcha-te

3 tips för vintertrött hy

Evelinas Ekologiska finns även härInstagram (@evelinasekologiska), Bloglovin, Facebook & Pinterest

LÄS OCKSÅ


2 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar