Annons

Annons


Eget Örtte på Ringblommor & Mynta

Som jag skrev i det här inlägget så börjar jag dricka mer te så fort det blir lite svalare i luften och mörkare på kvällen. Stort tack för era te-tips i kommentarerna till det inlägget! Fortsätt gärna att tipsa om ditt favorit-te i en kommentar nedan
När det kommer till örtteer så älskar jag kamomill, pepparmynta och nypon. Tre stycken teer som är goda att dricka precis som de är.
Jag har ju den stora lyxen att få plocka ringblommor, mynta och andra örter och kryddor i min fina mammas pallkragar. Så idag plockade jag med mig ringblommor och chokladmynta för att göra eget örtte.

Annons

Eget Ört-te på Ringblomma & Chokladmynta - Evelinas Ekologiska

Först fick ringblommorna och myntan ligga på en skärbräda ett tag för att få bort eventuella kryp. Sedan lade jag ned kronbladen från två stora ringblommor och en liten näve myntablad i en tekanna och fyllde på med hett vatten till ungefär hälften. Teet fick dra i några minuter innan jag hällde upp i muggar.
Te som blir över går fint att hälla upp i en flaska och sätta in i kylskåpet. Använd det som ansiktsvatten eller drick det kallt som ett iste. Det smakar riktigt mintigt och fräscht!

RINGBLOMMA: Kan vara bra som te vid oro och stress. Är bra för matsmältningen, är vätskedrivande och kan hjälpa vid magkatarr.

PEPPARMYNTA: Kan hjälpa vid matsmältningsbesvär och uppkördhet, huvudvärk och illamående.

LÄS OCKSÅ


2 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar