Annons

Annons


Ekologiska hudvårdsprodukter från ICA

Inlägget presenteras i samarbete med ICA

Jag började stegvis att byta ut mina konventionella hudvårdsprodukter till ekologiska under 2008. Några år senare utbildade jag mig till Ekologisk hudvårdsterapeut och gick då helt över till att enbart använda ekologiska och naturliga produkter till både huden och håret. Under de år som jag använt ekoprodukter så har min hud stärkts, ser hälsosammare ut och den har blivit riktigt mjuk.

Annons

Jag har under några veckor provat härliga produkter från ICA´s serie med ekologisk kroppsvård! Mina tre favoritprodukter hittills är nattkrämen, duschtvålen och handtvålen. Jag är också svag för fina förpackningar och de här produkterna får gärna stå framme i badrummet. Läs mer om produkterna längre ned!

ICA har lanserat 16 stycken ekologiskt certifierade ansikts-, kropps- och hårvårdsprodukter med vårdande aloe vera och kamomill. Produkterna är framtagna och producerade i Sverige och förpackningarna är dessutom miljösmarta och tillverkade av sockerrörsbaserad polyeten som är en förnybar råvara. Produkterna är ekologiskt certifierad enligt COSMOS Organic standard och de är ej djurtestade.

Ekologisk kroppslotion ICA - Evelinas Ekologiska
Ekologiska hudvårdsprodukter - Evelinas Ekologiska
Ekologisk handtvål ICA - Evelinas EkologiskaBlommor - Evelinas EkologiskaEkologisk duschtvål ICA - Evelinas Ekologiska
Ekologisk ansiktskräm ICA - Evelinas Ekologiska

Dagkräm (Oparfymerad): En lättare kräm till ansiktet som absorberas snabbt av huden. Den återfuktar bra och jag gillar verkligen att huden känns så fräsch efter insmörjning.

Nattkräm (Oparfymerad): En lite fetare kräm till ansiktet med en fastare konsistens. Jag har även använt den som dagkräm ibland om jag känt mig torr i ansiktet. Det fungerar fint det med! Jag tycker verkligen om känslan av den här krämen på huden. Huden blir mjuk och riktigt återfuktad men utan att kännas fet eller glansig. Stort plus också att ansiktskrämerna är oparfymerade då jag helst använder doftfria produkter till ansiktet.

Kroppslotion (Ängens harmoni): En lotion med en härligt, krämig konsistens som doftar milt, blommigt. Jag gillar verkligen att denna lotion går snabbt in i huden, perfekt om det är stressigt på morgonen. Dessutom blir huden sammetslen!

Kroppslotion (Solens harmoni): En lotion med en söt, bärig doft som återfuktar och sjunker snabbt in i huden. Ett stort plus i kanten är att lotion-förpackningarna är stora då jag smörjer in kroppen efter varje dusch.

Handtvål (Oparfymerad): En mild handtvål som rengör bra utan att torka ut händerna samt är väldigt dryg.

Duschtvål (Ängens harmoni): En duschtvål med en milt blommig doft (tycker verkligen om doften på denna serie!). Tvålen ger ett krämigt lödder men utan att torka ut huden.

Då de här fina ekoprodukterna enkelt går att köpa samtidigt som man handlar mat så blir det riktigt enkelt att göra ett bra val för både sin kropp och för miljön ♥

Varför ekologisk hudvård?
Jag väljer ekologiska produkter då de i största möjliga mån innehåller ingredienser från naturen och undviker syntetiska kemikalier. Då huden kan ta upp en del av det vi smörjer på den så vill en ju vara snäll och smörja med sådant som till största delen innehåller naturliga och ekologiska ingredienser ♥

Ett samarbete mellan Evelinas Ekologiska & ICA

LÄS OCKSÅ


6 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar