Annons

Annons


Ekologiskt Schampo & Balsam – Mina favoriter

Här kommer ett blogginlägg som många läsare önskat! Jag har både fått mail och kommentarer där ni vill ha tips på ekologiska schampon och balsam som verkligen funkar.

Tänk på!
Traditionell hårvård innehåller ofta silikoner. Silikonerna ger glans till håret och döljer skadat hår temporärt. När man byter till naturlig ekologisk hårvård sköljs silikonerna ut och därför kan håret se lite glanslöst ut till en början. Men efter en kortare tid återgår håret till att se hälsosamt ut och återfår sin naturliga glans.

Annons

Ekologiskt schampo, balsam och inpackning Weleda - Evelinas Ekologiska

Weledas havreserie började jag använda för några år sedan. Serien passar extra bra för torrt och skadat hår och jag älskar den milda doften och att produkterna känns så snälla mot hår och hårbotten.

Schampo: Ger ett mjukt lödder och gör att håret känns rent men utan att torka ut. Tips! Jag brukar alltid ta lite balsam i hårtopparna innan jag schamponerar håret. Då håller sig topparna finare längre.
Balsam: Har en tjock och riktigt krämig konsistens. Det känns verkligen att håret behöver ett extra vårdande balsam nu i vinter. Mitt hår slurpar i sig det här balsamet och blir mjukt och glansigt. Ett plus är att balsamet är riktigt drygt då det inte behövs så mycket. Älskar också den blommiga doften med inslag av mandelmassa.
Inpackning: Har en fastare konsistens än balsamet och är riktigt vårdande. Inpackningen kan göras 1-2 ggr i veckan om man vill pyssla om håret lite extra. Om jag ska vara ärlig så är jag rätt dålig på att ta mig tid till att göra inpackningar.. Men det ska det banne mig bli ändring på nu!

Ekologiskt schampo och balsam John Masters Ogranics - Evelinas Ekologiska

Det här schampot och balsamet från John Masters Organics är också favoriter sedan några år tillbaka. Jag älskar dofterna (kola och citrus) och att håret och hårbotten mår så himla bra av att använda de här produkterna.

Schampo: Det här schampot är egentligen schampo och balsam i ett men jag använder det enbart som schampo. Ger ett härligt lödder och doftar kolasås (!). Jag har känslig hårbotten som ibland kan kännas irriterad och torr eller hamna i obalans och istället kännas fet. Det här schampot balanserar då hårbotten, vårdar och ger riktigt glansigt hår.
Balsam: Ett lätt balsam som påminner lite om en lotion i konsistensen. Har en fräsch doft av citrus och neroli. Då balsamet är så lätt så sköljer jag bara ur det hastigt och gärna med lite ljummet vatten. Håret får en fin volym efteråt och tyngs inte ned. Balsamet kan också användas som leave-in-balsam.

Hoppas ni gillar mina inlägg om naturliga och ekologiska produkter! Vill ni se fler sådana framöver? Lämna gärna en kommentar om du har önskemål på vad jag ska skriva om härnäst ♥

Läs mer:

Ekologiskt & Naturligt smink – 8 favoritprodukter

Ekologisk Highlighter och Läppglans från RMS Beauty

Ekologisk Parfym och naturlig Ögonskugga

Slipp torr hud – Mina bästa tips

Evelinas Ekologiska finns även härInstagram (@evelinasekologiska), Bloglovin, Facebook & Pinterest

LÄS OCKSÅ


7 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar