Annons

Annons


Färga ägg naturligt – Gurkmeja, Blåbär & Kaffe

Det är enkelt att färga ägg med sådant som finns hemma i skafferi, kylskåp och frys. Det är också roligt att experimentera och prova att blanda olika bär, grönsaker och kryddor för att få fram spännande färger på äggen. Jag har färgat mina ägg blålila med blåbär, gula med gurkmeja och ljust grågröna med kaffesump samt lite gurkmeja och blåbär.

Annons
Naturligt färgade Ägg - DIY - Blåbär, Gurkmeja & Kaffe

NATURLIGT FÄRGADE ÄGG MED BLÅBÄR, GURKMEJA OCH KAFFE

Jag färgade 6 st ägg och recepten på färgningsvätskorna räcker till ungefär 2-3 ägg vardera. Börja med att koka äggen och låt dem svalna (förvara dem sedan i kylskåpet).

Gula Ägg
4 deciliter Vatten
1/2 msk Gurkmeja
3/4 tsk Ättika 12%

Gör så här: Låt ingredienserna sjuda i en kastrull med lock i ca 15-20 minuter. Låt sedan vätskan svalna. Lägg 2-3 stycken av de kokta äggen i en skål och häll sedan vätskan över äggen så att de täcks. Ställ in skålen i kylskåpet och låt gärna stå i några timmar. Ju längre tid äggen ligger i vätskan desto starkare färg får dem.

Färga ägg med blåbär - Evelinas Ekologiska

NATURLIGT FÄRGADE ÄGG – BLÅBÄR

Blå/Blålila Ägg
4 deciliter Vatten
2 1/2 msk frysta Blåbär
3/4 tsk Ättika 12%

Gör så här:
Låt ingredienserna sjuda i en kastrull med lock i ca 15-20 minuter. Sila sedan av blåbären och låt vätskan svalna. Lägg 2-3 stycken av de kokta äggen i en skål och häll sedan vätskan över äggen så att de täcks. Ställ in skålen i kylskåpet och låt gärna stå i några timmar. Ju längre tid äggen ligger i vätskan desto starkare färg får dem.

Ljust Grågröna Ägg
De grågröna äggen experimenterade jag fram genom att blanda kaffesump med vatten samt lite av den gula och blå färgningsvätskan. Sedan fick äggen ligga i vätskan i max en timme.

Tips! Kolla även in Diadonnas blogginlägg där hon färgat ägg med lökskal, så vackert!

Mer påskpyssel: Så Krasse i Äggskal

LÄS OCKSÅ


2 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar