Annons

Annons


Glass med Citron & Ingefära!

En fräsch, uppiggande och immunstärkande isglass kan behövas en gråmulen måndag som denna! Gillar du ingefärashots? Då kommer du att älska den här glassen! Se receptet här nedan

Isglass med Citron & Ingefära - Evelinas Ekologiska

CITRON- & INGEFÄRA-GLASS

Isglass med Citron & Ingefära
2 deciliter ljummet Vatten (0,8 Cup)
Saften från 1 liten Citron
ca 1 msk finriven Ingefära
ca 1 1/2 – 2 msk Honung (eller annan valfri sötning)

Annons

Gör så här:
Värm upp vattnet i en kastrull tills det är fingerljummet. Blanda i honungen och rör om tills den lösts upp. Blanda sedan i riven ingefära och pressad citron. Låt blandningen stå i några minuter. Smaka av med mer citron eller honung och blanda i mer vatten för en mildare smak. Sila sedan blandningen genom en finmaskig sil och tryck gärna med en sked ovanpå så att all saft från den rivna ingefäran kommer med. Häll över i glassformar eller iskubsformar och sätt in i frysen.
Om du häller över i iskubsformar så kan du få en riktigt god lemonad genom att fylla ett glas med iskuber och lite vatten, tips! Och se till att fylla frysen med ingefärsglass till de riktigt varma, soliga dagarna också.

Läs mer:
Glass
Smoothies & Drycker
Hemmagjorda Hudvårdsprodukter

Evelinas Ekologiska finns även härInstagram (@evelinasekologiska), Bloglovin, Facebook & Pinterest (klicka på länkarna för att komma dit )

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar