Annons

Annons

Glutenfria, Kalljästa Frallor med Lingon, Pumpakärnor och Kanel

Glutenfria, Kalljästa Frallor - Evelinas Ekologiska
Det är något speciellt med doften av nybakat bröd. Bara att blanda ihop en bröddeg har en väldigt lugnande effekt på mig.
De här frallorna är riktiga favoriter och det fina med dem är att degen får jäsa i kylen över natten och sedan bakas frallorna ut på morgonen, så lämpligt! En sak till som jag gillar med dessa frallor är att de blir grova och påminner mycket om grovt ”vanligt” bröd, något som jag saknat sedan jag började äta glutenfri kost för några år sedan.
Det här är förresten receptet på frallorna som jag nämner i det HÄR inlägget när vi var på en skogsutflykt. Se receptet nedan!

Annons

Kalljästa, Glutenfria Frallor med Lingon & Kanel – 10 st

Annons

1/3 paket Jäst
5 1/2 dl valfri Mjölk
1 dl Lingon
2 dl Bovetemjöl
4 dl Teffmjöl
1 dl Havregryn
1 dl Pumpakärnor
1 tsk Kanel
1 tsk Havssalt
1 msk Fiberhusk
2 msk Olivolja
1 dl Russin

Smula ned jästen i en bunke och blanda sedan samman med mjölken och häll därefter i lingonen. Rör ihop de torra ingredienserna i en egen bunke och blanda sedan ned i jästspadet tillsammans med russin och olivolja. Rör noga tills allt blandats.
Sätt sedan exempelvis ett lock eller en bivaxduk över bunken och ställ in den i kylen. Låt degen jäsa där över natten.

På morgonen så är det bara att dela degen i 10 st bitar och lägga ut dem på plåt med bakplåtspapper. Ta fram en skål med kallt vatten. Doppa händerna i det kalla vattnet och forma degbitarna till runda frallor. Vattnet gör så att degen inte fastnar i händerna och det blir lättare att forma frallorna. Toppa till sist frallorna med pumpakärnor.
Lägg en bakduk över frallorna och låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader mot slutet av jäsningstiden så att det bara är att skjutsa in plåten i ugnen när de jäst klart. Grädda frallorna i ca 20 min och låt dem sedan vila på galler och svalna av innan servering.

Lingon till Glutenfria Frallor


5 kommentarer

Annons


Laddar