Annons

Annons

Glutenfritt Bröd med Äpple och Saffran / Crunchig Müsli med Kanel / Mysig Höstfrukost!

Nu när morgnarna blir allt mörkare och kallare så tycker jag att det är skönt att sitta länge vid köksbordet och äta frukost. Det är så mysigt när det doftar nybakat bröd, kanel och kaffe i köket. Här nedan tipsar jag om två Glutenfria & Ekologiska mixar från Ewalie. Båda mixarna har dessutom lågt GI och innehåller en massa bra frön och nötter. Läs mer om produkterna och se köpställen HÄR.

Annons

Glutenfritt bröd med Saffran och Äpple
Glutenfri och ekologisk müsli med kanel
Glutenfritt bröd
höstsol
ewalie bakmixar
Glutenfritt Bröd – Äpple & Saffran

1 frp Ewalie Glutenfri Brödmix
6 dl Yoghurt (animalisk eller vegetabilisk)
0,5 g Saffran
1 litet Äpple (rivet)

Blanda först brödmixen med saffran och rör sedan ned yoghurt samt rivet äpple. Häll därefter brödsmeten i en bakplåtspappersbeklädd brödform alternativt smord och bröad form. Grädda brödet på 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 55-60 min. Stäng sedan av ugnen, vänd över brödet på en plåt och låt det gräddas upp och ned på eftervärmen i ugnen. Låt till sist brödet svalna av något innan det skivas upp.

Glutenfri Müsli – Kanel
1 frp Ewalie Glutenfri Müslimix Kanel
1 dl Vatten
2 msk smält Kokosolja (eller annan valfri olja)

Blanda müslimixen med vatten och smält kokosolja i en bunke. Strö sedan ut blandningen i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda sedan müslin krispig i ugnen i ca 25-30 min på 175 grader. Rör om då och då.
Tips! Ät müslin tillsammans med yoghurt eller nötmjölk och toppa med osötat äppelmos eller varma hallon.

Ett samarbete mellan Ewalie & Evelinas Ekologiska


15 kommentarer

Annons


Laddar