Annons

Annons


Gör din egen ansiktsolja som ger sammetslen hud + Tips!

Hur mycket jag än älskar hösten så innebär det ju tyvärr oftast att huden blir torr, stramande och allmänt trist så här års. Men då är det en himla tur att det finns ekologiska vegetabiliska oljor som ger sammetslen hud ♥
I det här blogginlägget delar jag med mig av ett recept på en hemmagjord, lyxig ansiktsolja som liksom smälter in i huden.
Längre ned ger jag några av mina bästa tips när det kommer till användningen av ansiktsoljan samt mitt favoritansiktsvatten. Se receptet och läs mer här nedan!

Annons

Hemmagjord ansiktsolja / DIY Face oil - Evelinas Ekologiska

DIY – Lyxig Ansiktsolja
50 ml Ekologisk Kallpressad Mandelolja
30 ml Ekologiska Kallpressad Arganolja
20 ml Ekologisk Kallpressad Granatäppleolja
0,5 ml naturlig E-vitamin (kan uteslutas)

Gör så här:
Måtta upp oljorna och häll dem i en flaska (gärna en flaska med pipett).

Blanda i E-vitamin i ansiktsoljan för längre hållbarhet. Utan E-vitamin håller ansiktsoljan i upp till ett halvår om den förvaras mörkt och svalt.

Gör din egen ansiktsolja - Evelinas Ekologiska

Så får då ansiktsoljan att sjunka in i huden lättare:
För att en vegetabilisk olja ska kunna sjunka in i huden så behövs fukt, annars kan det lätt kännas som att oljan lägger sig som en fet hinna ovanpå huden. Här nedan kommer mina bästa tips, steg för steg.

1. Rengör ansiktet och torka med en mjuk handduk.
2. Klappa in lite kallt vatten i ansiktet eller ett ekologiskt ansiktsvatten. Du kan också spraya på ett tunt lager hydrolat (min favorit är rosmarin).
3. Massera sedan in några droppar av ansiktsoljan medan huden fortfarande är fuktig.
4. Om du har torr hud så kan jag rekommendera att du kombinerar ansiktsoljan med din ansiktskräm. Applicera ansiktskrämen ovanpå ansiktsoljan. Du kan också välja att enbart ha ansiktsoljan på natten och sedan ta en lättare kräm på dagen.

Mandelolja: En mild olja som passar de allra flesta hudtyper. Mandeloljan är en halvfet olja som innehåller E-vitamin. Den ger sammetslen hud och passar extra bra till känslig och irriterad hud.

Arganolja: Den lyxiga arganoljan innehåller hela spektrat av mättade, enkel- och fleromättade fettsyror och är rik på E-vitamin. Oljan är bra för torr och mogen hud och den tränger snabbt in i huden.

Granatäppelolja: En riktigt exklusiv och näringsrik olja. Oljan är rik på antioxidanter, är cellförnyande, bra för torr och skadad hud och passar fint i naturlig anti-agehudvård.

Rosmarinhydrolat (ansiktsvatten efter rengöring): Verkar antioxidant, rengörande, och antibakteriellt. Rosmarin är uppfriskande och passar därför trött hud (hydrolat är vattnet som blir kvar vid destillering av eteriska oljor).

Fler recept och tips:
Naturligt och ekologiskt smink – 8 favoritprodukter

Ansiktsmask med gurkmeja och spirulina

Hemmagjord salva (3 ingredienser)

Kroppsskrubb med kanel

DIY – Tvål med rosa lera

LÄS OCKSÅ


7 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar