Annons

Annons


Gör ditt eget läppbalsam – Vanilj, honung & choklad

Åh, häromdagen gjorde jag ett helt underbart läppbalsam! Det har en mild doft av vanilj och choklad och är riktigt mjukgörande. Att göra eget cerat/läppbalsam är enkelt och absolut något man kan göra själv istället för att köpa. Jag har gjort en omgång med läppbalsam som räcker till en liten burk. Då används läppbalsamet upp rätt fort och ingen naturlig konservering eller E-vitamin behöver tillsättas.
Jag masserar också in lite av läppbalsamet på nagelbanden innan jag går och lägger mig. Tips!

Annons

DIY - Läppbalsam - Evelinas Ekologiska

Diy Lip balm – Vanilj, Honung & Choklad
5 g Bivax
5 g Kakaosmör
1 1/2 msk Mandelolja
1 krm Vaniljolja
1 rågat krm Honung (kan uteslutas)

1 liten burk

Gör så här
:
Smält samman bivax, kakaosmör, mandelolja och vaniljolja i en värmetålig skål i vattenbad. Ta sedan av skålen från kastrullen och rör i honungen. Rör till läppbalsamet precis börjat tjockna något och honungen blandats med övriga ingredienser (det går fort). Pytsa sedan snabbt upp läppbalsamet i en liten burk. Om det hunnit stelna på sidorna av skålen så är det bara att snabbt värma upp skålen i vattenbadet igen tills det smält. Häll sedan över i burken med läppbalsamet.
Läppbalsamet håller sedan i ungefär några veckor till en månad.
Tänk på! Använd rena redskap när du gör läppbalsamet samt se till så att burken är ordentligt rengjord. Diska helst både redskapen och burken i hett vatten.

Läs mer:
Ekologiskt & Naturligt Smink – Mina favoritprodukter
Slipp torr hud – Mina bästa tips
Gör din egen ansikstolja

LÄS OCKSÅ


4 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar