Annons

Annons


Gör egen Ringblomsolja

Ringblommor, mandelolja och olivolja = RingblomsoljaEgen Ringblomsolja
Förra året gjorde jag min första Ringblomsolja. Visst hade jag koll på Ringblommans alla fina egenskaper (som jag skriver mer om HÄR) men det var först när jag gjort egen olja och salva som jag verkligen fick se och uppleva ringblommans läkande och lugnande effekt. Det var otroligt häftigt och det var nästan som att jag kunde se med blotta ögat hur ett sår läkte eller hur eksem lugnades. Okej, det var kanske en liten överdrift men det gick väldigt snabbt och det var så häftigt att se.

Annons

Som jag skrev innan så har jag nu låtit Ringblommorna torka till sig på i cirka 2 dagar. De är alltså inte helt torkade men tillräckligt för att undvika att de möglar i oljan sedan.
De halvtorkade ringblommorna smulade jag sönder grovt med händerna och lade dem i en ren glasburk. Sedan hällde jag på mandelolja och kallpressad olivolja (ungefär hälften av vardera) tills blommorna täckts av oljorna. Se till så att det är tillräckligt med olja, blommorna ska inte sticka upp ovanför ytan.
Sedan satte jag på ett lock utan att skruva åt det alltför hårt, de kan gärna sitta lite löst åtskruvat på burken. Till sist så är det bara att placera burken på en plats där det inte är för starkt solsken. Där ska burken stå i 2-3 veckor och en gång per dag behöver den skakas om eller röras om med en ren sked.
När oljan är färdig så silas blommorna bort och sedan går det utmärkt att göra Ringblomssalva! Mer om hur jag gör salvan tar vi om några veckor när oljan är färdig.

Brukar ni göra egen Ringblomsolja?

LÄS OCKSÅ


15 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar