Annons

Annons


Granskottssirap med Vanilj & Citron!

För ett tag sedan varvade jag granskott och rårörsocker i en glasburk (klicka på länken för att komma till det inlägget) som nu stått i ett fönster några veckor! Jag har rört om i burken var eller varannan dag och idag kände jag att det var dags att göra i ordning granskottssirapen.
Då rårörsockret inte smält helt så hällde jag helt enkelt över burkens innehåll i en kastrull tillsammans med saften från 1 liten citron. Alltsamman fick sjuda på svag värme i cirka 1 minut tills sockret smält. Sedan silade jag av granskotten och så fick sirapen sjuda på svag värme en kort stund tillsammans med 1/4 tsk äkta vaniljpulver.
När sirapen svalnat så tjocknar den och passar perfekt att blanda i teet, ringla över pannkakor eller användas i desserter och bakverk.

Annons

Granskottssirap med Vanilj & Citron - Evelinas Ekologiska

Granskottssirap med citron och vanilj får en fantastisk smak! Sirapen i sig är väldigt söt men granskotten och citronsaften ger den en väldigt fräsch smak.
Har ni gjort granskottssirap i år? Vad brukar ni använda den till?

Läs mer:
Nässelchips
Nektarinremmar
Broccolipizza

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA



Laddar