Annons

Annons


GRILLA VEGETARISKT: Portabelloburgare med halloumi + Recept på glutenfritt hamburgerbröd!

Annonssamarbete med Kryddtorget

I samarbete med Kryddtorget.se så kommer här tips på godaste vegorätten att grilla i sommar! Nämligen portabelloburgare med halloumi, avokado, limesås & sötpotatisskivor. I receptet har jag använt mig av ekologiska kryddor från Kryddtorget. Deras Ekologiska Kryddblandningar och Kryddset är toppen att ha hemma och gör matlagningen mycket roligare tycker jag. Klicka in på länkarna för att se alla kryddblandningar. Receptet på portabelloburgaren med glutenfritt hamburgerbröd ser ni här nedan!

Annons

Vegetarisk portabelloburgare med glutenfritt hamburgerbröd & halloumi - Evelinas Ekologiska

Glutenfritt Hamburgerbröd
4 Ägg
6 msk Mandelmjöl
2 msk Majsmjöl
2 msk Kokosmjöl
1 msk Fiberhusk
1 tsk Bakpulver
1/2 tsk Örtsalt
4 msk Olivolja

Gör så här:
Vispa äggen i några minuter med elvisp tills de är riktigt fluffiga. Blanda de torra ingredienserna för sig. Rör sedan ner de torra ingredienserna i de vispade äggen tillsammans med olivolja. Blanda noga men försiktigt så att fluffigheten i smeten bevaras.
Låt smeten stå i några minuter och tjockna till sig. Klicka därefter ut 4 stycken bröd på en plåt med bakplåtspapper. Jämna till och forma hamburgerbröden med händerna (skölj dem i kallt vatten innan så fastnar inte smeten i händerna). Strö till sist på frön och grädda dem i mitten av ugnen på 200 grader (392° F) i cirka 10-12 minuter. Vänta tills de svalnat helt innan du delar på dem.
Tips! Lägg gärna bröden på grillen en liten stund innan servering.

Marinerad Portabellosvamp
4 st Portabellosvampar
Marinad:
1/2 deciliter Olivolja (0,2 Cup)
2 tsk Sambar Ekologisk Kryddblandning
1 pressad Vitlök
1 tsk Agavesirap
ca 1 tsk grovt smulat Flingsalt
1/4 tsk Ekologisk Svartpeppar
+ Extra olivolja, kryddblandning och salt till pensling

Gör så här:
Skölj svamparna snabbt i kallt vatten, låt dem rinna av och skär bort foten under svampen. Blanda sedan samman marinaden. Lägg svamparna med hatten nedåt och ringla sedan marinaden över svamparna (på undersidan). Låt stå i cirka 15-30 minuter. Pensla sedan ovansidan med olivolja och strö flingsalt och lie mer kryddblandning ovanpå precis innan de ska läggas på grillen.

Vegetarisk hamburgare i glutenfritt hamburgerbröd, med halloumi & avokado - Evelinas Ekologiska

Grillade Sötpotatisskivor
2 st Sötpotatisar
Vatten
Salt

Olivolja
Salt
Dhana Jeera Ekologisk Kryddblandning

Gör så här: Skölj och skrubba sötpotatisarna väl och skär dem i centimetertjocka skivor. Koka skivorna i lättsaltat vatten i cirka 5-10 minuter eller tills de känns mjuka. Kyl dem sedan genom att hälla på kallt vatten. Häll av vattnet och pensla sedan skivorna med olivolja och strö på lite kryddblandning Dhana Jeera och salt. Grilla sötpotatiskivorna och servera dem till portabelloburgaren!

Yoghurtsås med Lime
2 deciliter Turkisk Yoghurt (0,8 Cup)
1 tsk Agavesirap eller Honung
Saften från 1/2 Lime
Lite Salt efter smak

Gör så här: Blanda ingredienserna i en skål. Smaka av med mer lime, agavesirap och salt efter smak.

Tillbehör: Grillad Halloumi (med Svartpeppar & Paprikapulver), Grillad Citron, Rädisor, Avokado, Rödlök & Ruccolasallad.

Ekologiska Kryddor från Kryddtorget.se - Evelinas Ekologiska

Ett samarbete mellan Evelinas Ekologiska & Kryddtorget.se

Evelinas Ekologiska finns även härInstagram (@evelinasekologiska), Bloglovin, Facebook & Pinterest (klicka på länkarna för att komma dit )

LÄS OCKSÅ


6 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar