Annons

Annons


GRODDA CHIAFRÖN!

chiagroddar

GRODDADE CHIAFRÖN

Att grodda chiafrön är något jag tänkt prova länge. Sedan såg jag att Ruth som driver inspirerande bloggen Hungryheart groddat chiafrön och då kom jag äntligen till skott med att prova. Och att grodda chiafrön är nästan precis lika enkelt som att så krasse! Så här gjorde jag:

Annons

Chia-groddar
Ett fat eller en skål
Chiafrön
Hushållspapper
Påse

Lägg några lager hushållspapper i ett lite djupare fat eller en skål. Spraya pappret med vatten tills det är genomblött. Strö ett jämnt lager med chiafrön ovanpå. Klipp några hål i en plastpåse och sätt över, på så vis får chiafröna fortfarande ljus men torkar inte ut. Ställ sedan fatet eller skålen där det är ljust men inte för varmt. Se tills så att pappret hela tiden är fuktigt och spraya med vatten när det behövs (chiafröna får inte torka ut). Efter några dagar börjar fröna få ”svansar” och sedan söta små, gröna blad.
Klipp groddarna med en sax och blanda i en sallad eller strö på mackan! Nyttigt och gott ♥

Tips!
Om du inte vill använda en plastpåse när du groddar så går det oftast bra utan. Men då är det extra noga med att spraya på vatten titt som tätt så att de inte torkar ut. Eller så väljer du en fryspåse gjord på sockerrör (brukar finnas i mataffären) som är lite snällare mot miljön.

Evelinas Ekologiska finns också härInstagram (@evelinasekologiska), Bloglovin, Facebook & Pinterest

LÄS OCKSÅ


12 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar