Annons

Annons


Hemmagjord Nyponsoppa!

Hemmagjord Nyponsoppa
Hemmagjord Nyponsoppa, kan knappt komma på något godare att dricka just nu. Dessutom är den lika god varm som kall och vill man lyxa till det så passar det ju fint med en klick grädde eller kokosmjölk i.

Annons

Nu finns det nypon i mängder att plocka! Här nedan beskriver jag hur jag gör supergod och nyttig nyponsoppa.
När jag gör egen nyponsoppa så delar jag först alla nypon och tar bort fröna med hjälp av en liten sked. Sedan får de rensade nyponen sjuda i en kastrull med lock i ungefär hälften så mycket vatten tills nyponen är mjuka. När de är mjuka så mixar jag soppan till en jämn konsistens med stavmixer. Därefter så brukar jag passera nyponsoppan genom en sil för att få en riktigt jämn konsistens. Till sist så sötar jag nyponsoppan med agavesirap men det går ju också bra med exempelvis lite kokossocker eller honung. Om soppan känns tjock i konsistensen så är det bara att blanda i mer vatten och om soppan känns tunn så går det fint att tillsätta lite potatismjöl.

Det känns alltid som en liten evighet innan alla nyponen blivit rensade och innan nyponsoppan är färdig, men det är det verkligen värt! Det är ju liksom hela processen som är det fina. Att först ta en skön promenad och plocka nypon, sitta i lugn och ro och rensa nyponen och sedan få dricka den nygjorda nyponsoppan!

Nypon är proppade med C-vitamin, något som verkligen behövs nu för att bygga upp immunförsvaret och hålla sig frisk i höst. De verkar även smörjande på kroppens alla vävnader, har antiinflammatorisk effekt och kan lindra vid onda och stela leder. Nypon är dessutom riktigt bra för huden då det ger kollagenet i huden näring och energi. Nypon innehåller även bla Betakaroten, Järn, Magnesium, A-vitamin, B2 och Kalium. Läs mer om nypon HÄR.

Nu ska jag plocka nypon att torka också, så att jag kan göra Nyponte och Nyponsoppa i vinter  Brukar ni plocka nypon?

LÄS OCKSÅ


24 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar