Annons

Annons


Hemmagjord Ringblomsalva – Läkande, Uppmjukande och Lugnande

Hemmagjord Ringblomssalva
För några dagar sedan så gjorde jag Ringblomssalva av Ringblomsoljan jag skrev om i ett tidigare inlägg, HÄR. Vilken lycka! Då förra årets hemmagjorda Ringblomssalva tog slut för länge sedan så känns det så härligt att få fylla nya burkar med den magiska salvan, riktig lyx.
Ringblomssalvan är väldigt användbar och har räddat min hud många gånger! Den gör huden riktigt mjuk, är mycket läkande, inflammationshämmande, passar bra till eksemhud och psoriasis samt får sår att läka snabbare och med mindre ärrbildning. Ringblomssalvan är också bra vid torrsprickor, torr hud och nariga läppar.

Annons

Jag brukar använda salvan i ansiktet om huden känns riktigt torr. Men den har också hjälpt till att lugna ned huden om den varit i obalans. Verkligen en allt i allo-salva med andra ord! Läs nedan hur jag gör min egna Ringblomssalva.

Ringblomssalva
1 dl Ringblomsolja
20 g Bivax
eventuellt några droppar eterisk olja Lavendel (jag tog ca 15 droppar)

Sila först bort Ringblommorna från ringblomsoljan. Häll därefter oljan i en värmetålig bunke tillsammans med bivaxet. Låt sedan bivaxet och oljan smälta samman i vattenbad (ställ bunken i en kastrull med vatten och låt vattnet koka upp), rör om någon gång under tiden. Låt blandningen svalna av något och droppa i den eteriska oljan. Rör om och pytsa sedan upp salvan i rena burkar, gärna glasburkar. Låt salvan svalna helt innan locken sätts på.

Tips! Tänk på att alltid ha rena redskap när du tillverkar egengjorda hudvårdsprodukter, då håller produkterna längre. Jag brukar lägga redskap, skålar och burkar i vasken, koka upp vatten och sedan hälla över. Sedan torkar jag noga med en ren handduk så att inget vatten är kvar på redskapen.
Förvara sedan alltid hudvårdsprodukter mörkt och svalt. När det kommer till hudkrämer så ställer jag dem alltid i kylskåpet medan salvor och lotionbars står i skafferiet.

Fler recept & Tips: Hemmagjorda Hudvårdsprodukter

LÄS OCKSÅ


5 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar