Annons

Annons


Honung som ansiktsrengöring & Arganolja som ögonkräm

Jag älskar vissa hudvårdsprodukter och tycker att det är superkul att prova nya krämer, serum och oljor. Men ibland är det enklaste det bästa! Som att rengöra ansiktet med honung och att dutta på lite arganolja som ögonkräm.

Annons

Arganolja och honung - Evelinas Ekologiska

Rengör ansiktet med honung
Ta ungefär 1 tesked honung och fördela i ansiktet (sätt upp håret och ta helst på ett hårband, det är inte kul att få honungen i håret). Låt gärna honungen verka en liten stund. Skölj sedan ansiktet med varmt vatten. Ta bort eventuella sminkrester och smuts med fuktade bomullsrondeller eller en tvättlapp.

Fastän jag vet om honungens fina, hudvårdande egenskaper så är jag lite förvånad över hur bra den fungerar som ansiktsrengöring. Den tvättar enkelt bort mitt smink och lämnar huden ren och mjuk.
Honung har antibakteriella egenskaper, är djuprengörande, läkande, milt exfolierande och fuktbindande.

Arganolja som ögonkräm
Istället för en ögonkräm så brukar jag applicera lite arganolja under ögonen. Arganoljan är en tunnare olja som lätt tränger in i huden och passar extra bra till den tunna huden under ögonen.
Arganoljan kan även minska uppkomsten av fina linjer och jag tycker också att mörka ringar under ögonen reduceras något av oljan.

Läs mer:

Arganolja – 7 sätt att använda den

Hemmagjorda hudvårdsprodukter

Svalkande ögonpads med gurka & arganolja

En grymt bra hudkräm jag använder varje dag

Gör egna hudvårdsprodukter med ingredienser från skafferiet

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar