Annons

Annons

Muffins med Pepparkakskryddor och Lingon (Glutenfria)

Mjukpepparkaka - Muffins med Lingon (Glutenfria)

Nu har jag bakat muffins efter det HÄR receptet igen, så himla goda! Den här gången smaksattes de med pepparkakskryddor och lingon. Enkla, glutenfria muffins som går snabbt att svänga ihop och blir riktigt saftiga! Se receptet nedan.

Annons

Glutenfria Muffins med Pepparkakskryddor & Lingon
Ugn 175 grader

1/2 dl Teffmjöl (eller Bovetemjöl)
1 1/2 dl Mandelmjöl
1 dl Kokossocker
1/2 tsk Bakpulver
1 Nypa Havssalt
1 Nypa Äkta Vaniljpulver
1/4 tsk malen Kryddnejlika
1 tsk Kanel
1/2 tsk torkad malen Ingefära
1 Ägg
50 g Smör

Lingon

Rör samman de torra ingredienserna i en bunke. Smält sedan smöret försiktigt i en kastrull och rör ned det tillsammans med ägget i mjölblandningen, blanda noga.
Pytsa över smeten med hjälp av en sked i 4 något större formar, ca 3/4 fyllda med smet. Toppa varje muffins med lingon (ungefär en tesked). Grädda muffinsen i ca 15-20 min. Gräddningstiden kan variera något från ugn till ugn så håll utkik redan efter 10-12 minuter. Om du gör flera muffins i mindre formar blir gräddningstiden kortare. Låt sedan muffinsen svalna av något innan servering.

Jag gjorde en hasselnötssås också som passade riktigt bra till! Jag rörde helt enkelt ihop hasselnötssmör med lite havremjölk och en gnutta agavesirap. Tips!

Fler recept på Glutenfria Bakverk finns samlade HÄR.

Glutenfria Muffins med Pepparkakskryddor och Lingon
Hasselnötsmörsås


6 kommentarer

Annons


Laddar