Annons

Annons


Pannkakor på havremjöl med stekta äpplen!

Nu har jag fått ett nytt favoritrecept! De här supergoda havrepannkakorna tillsammans med stekta äppelskivor, lite hackade nötter, en klick turkisk yoghurt, kanel och honung eller lönnsirap. En riktigt fin höstfrukost ♥

Annons

Havrepannkakor med stekta äpplen - Evelinas Ekologiska

Havrepannkakor (ca 9-10 stycken små pannkakor)
2 deciliter Havremjöl (0,8 Cup)
2 deciliter valfri Mjölk (0,8 Cup)
1 tsk Bakpulver
2 st Ägg
1 nypa Salt

Gör så här:
Vispa samman ingredienserna till en klumpfri smet. Stek sedan pannkakorna i smör på medelhög värme. Tänk på att röra om i smeten då och då medan du gräddar pannkakorna, mjölet sjunker lätt till botten.
Jag gräddar en lite mindre variant på pannkakorna då de blir väldigt enkla att vända då. Så tänk på att ha i en mindre mängd smet i stekpannan.

Skiva upp äpplen och stek i smör på låg värme i en annan stekpanna medan pannkakorna gräddas.
Jag blandade i lite färsk rosmarin när jag stekte mina äpplen då jag tycker om rosmarin så mycket. Sedan hackade jag mandlar (hasselnötter passar också bra) som fick rostas en kort stund tillsammans med äppelskivorna. Till pannkakorna serverade jag också turkisk yoghurt, honung och kanel.

Frost - Evelinas Ekologiska

Fler recept:
Glutenfria pannkakor på kikärtsmjöl
Glutenfri ugnspannkaka
Bananpannkakor med chokladkräm
Glutenfri ugnspannkaka med äpplen

Evelinas Ekologiska finns även här
Instagram (@evelinasekologiska), Bloglovin, Facebook & Pinterest

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar