Annons

Annons


Pasta med ugnsrostade Tomater & Morötter + Pesto & Fetaost!

Här kommer ett tips på en enkel och god pasta att äta till lunch eller middag ♥ En vegetarisk pasta med ugnsrostade tomater och morötter som toppas med pesto, fetaost och färsk basilika. Tomaterna får så mycket smak och blir så goda när de varit en stund i ugnen och den här pastan är precis lika god varm som kall.

Annons

Pasta med ugnsrostade Tomater & Morötter + Pesto & Fetaost - Evelinas Ekologiska

Pasta med Ugnsrostade Tomater & Morötter (ca 4 portioner)
ca 6 st Tomater
ca 2 st Morötter
Olivolja
Örtsalt

1 frp Fetaost
Pesto
Färsk Basilika
1 frp Pasta (ca 300 g)

Gör så här:
Skiva tomaterna och skala och skiva morötterna. Lägg ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla lite olivolja över samt ha på lite örtsalt. Låt sedan tomaterna och morötterna rostas i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter eller tills tomaterna ser lite skrynkliga ut och morötterna börjat få lite färg. Se till att koka pastan så att den är färdig ungefär samtidigt som morötterna och tomaterna.
Mitt favoritmärke när det kommer till glutenfri pasta är Felicia Bio men Semper har också en glutenfri och ekologisk pasta som är riktigt god.

Toppa pastan med rostade tomater och morötter, pesto, svartpeppar, smulad fetaost och färsk basilika. Mums!
Tips! Servera gärna ett gott bröd eller fröknäcke och hummus till pastan.

Den här receptet är mitt bidrag till Månadens Gröna! Månadens råvara är tomat och ni kan läsa mer om vad Månadens Gröna är här hos Ulrica

Fler recept:
Lunch & Middag

LÄS OCKSÅ


4 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar