Annons

Annons

PUMPAGLASS med smak av ingefära och kanel

Krämig pumpaglass med smak av ingefära och kanel, så gott ♥ Pumpapuré ger både en söt smak och fin konsistens till glass! I det här blogginlägget beskriver jag hur jag gör min pumpapuré (klicka på länken för att komma dit). Nu när det är höst och snart även halloween så passar det liksom extra bra att använda pumpa i både efterrätter och maträtter.
Vad brukar ni laga med pumpa? Har ni något favoritrecept?

Annons

Vegansk Pumpaglass - Evelinas Ekologiska

Pumpaglass (4-5 stycken)
8 msk Pumpapuré
6 msk Kokosmjölk (feta lagret)
1 msk Mandelsmör
5 msk Valfri vegetabilisk mjölk
3/4 msk Agavesirap (eller annan valfri sötning)
1/2 tsk Äkta vaniljpulver
1 tsk Kanel
1 tsk Ingefära
1 tsk Pressad Citron

Gör så här:
Mixa samman ingredienserna med en stavmixer. Smaka av glassmeten och blanda i mer agavesirap för en sötare smak eller mer kokosmjölk för en mildare smak.
Häll upp i glassformar och sätt in i frysen tills de stelnat. Låt gärna glassarna ligga på ett fat en kort stund innan servering, då blir de riktigt krämiga i konsistensen.

Pumpaglass - Evelinas Ekologiska

Evelinas Ekologiska finns även härInstagram (@evelinasekologiska), Bloglovin, Facebook & Pinterest


4 kommentarer

Annons


Laddar