Annons

Annons

RECEPT: Saffransfrallor

Glutenfria Saffransfrallor - Evelinas Ekologiska
För några dagar sedan skrev jag ju att jag bakat kalljästa, glutenfria saffransfrallor. Här kommer receptet på dessa godingar! Allra godast är de nybakade och varma med smör på och så en kopp varm choklad till

Annons

Kalljästa Saffransfrallor (Glutenfria)

5 1/2 dl valfri Mjölk
1/3 pkt Jäst
0,5 g Saffran
6 dl Bovetemjöl
1 dl Havregryn
1 msk Fiberhusk
1 msk Linfrön
1 tsk Havssalt
1 dl Russin
2 1/2 msk Olivolja
2 tsk Agavesirap

Smula ned jästen i en bunke tillsammans med mjölken. Rör tills jästen löst sig och blanda därefter i saffran.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och rör sedan ned dem i jästspadet. Blanda till sist i agavesirap och olivolja.
Sätt sedan något över bunken, exempelvis bees wrap, ett lock eller plastfolie. Låt degen jäsa i kylen över natten.
På morgonen när degen jäst färdigt så är det bara att klicka ut 11 st frallor med hjälp av en sked på en plåt med bakplåtspapper. Fyll sedan en skål med vatten, doppa händerna i vattnet och forma frallorna försiktigt. Det kalla vattnet gör så att degen inte fastnar på händerna.
Lägg en bakduk över frallorna och låt jäsa i cirka 30 min. Grädda sedan frallorna i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter.

Fler recept på Glutenfritt Bröd


12 kommentarer

Annons


Laddar